Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az albérletekkel kapcsolatban főleg az állandóan ingadozó árakról van szó, ám az sem elhanyagolható, hogy az elmúlt években mennyit változott az, hogy kik és miért keresnek kiadó lakásokat Budapesten, ahogy az ingatlanok minőségi változása is megérdemli a figyelmet.

A 2000-es évek elején leginkább magántulajdonban lévő albérleteket lehetett bérelni, melyet főleg inkább fiatalok béreltek, olyanok, akik nem jutottak kollégiumi férőhelyhez. Manapság azonban már egyre inkább eltolódik a családosok felé a mérleg.

Egyre több pár, család él ugyanis albérletbe, mivel saját lakást várásrolni a magas ingatlanárak és a szigorodó banki feltételek mellett már egyre nehezebb. Az ingatlan vásárlók többsége manapság már vállalkozó vagy cég, így az albérlet kiadás eltolódott a céges tulajdonú kiadások felé. Azt is érdekes megfigyelni, hogy a magántulajdonban lévő albérleteket inkább a családosok keresik, míg a céges tulajdonú albérletek a fiatalok körében népszerű leginkább. Erről árulkodnak a Professional Premium Property Zrt. tapasztalatai is, akiknek az ügyfelei főleg fiatalok.

Kik keresnek leginkább kiadó lakásokat Budapesten?

Érdemes megfigyelni azt is, hogy kik keresnek Budapesten albérleteket. Ősszel természetesen a fiatalok keresnek kiadó lakást, hiszen a kollégiumi férőhelyek száma meglehetősen korlátozott. Emiatt pedig sokan kényszerülnek arra, hogy lakást béreljenek. Ők általában olyan lakást keresnek, melyre a lakhatási támogatást is igénybe tudják venni, megfelelően felszerelt és gépesített, és a készülékek elromlása esetén is segítséget kaphatnak a bérbe adótól. Erre pedig leginkább a céges tulajdonú lakások esetében van lehetőség.

A Professional Premium Property Zrt. tapasztalatai szerint a lakáskeresők leginkább a fiatalok és munkavállalók közül kerülnek ki. A kiadó ingatlanokat manapság már szinte mindenki az interneten keresi, a céget is leginkább az Albérlet Budapest oldalon keresztül szokták megtalálni a leendő ügyfelek. A családosok leginkább a magántulajdonú albérleteket keresik, szintén az interneten. A munkavállalók közül is sokan keresnek kiadó ingatlant, és egyre több a pályakezdő fiatal is, akik szintén inkább a céges kiadású lakások iránt érdeklődnek.

Hogyan alakulnak a budapesti albérletárak idén ősszel?

Az árak tekintetében elmondható, hogy a tavalyi átlagárakhoz képest alacsonyabbak az albérletárak, ugyanakkor őszre azért idén is megindult egy erőteljes áremelkedés. Ennek többek között az is volt az oka, hogy nyár elején sokan tértek vissza az időszakos lakáskiadáshoz, illetve az Airbnb-s kiadáshoz a turizmus fellendülésének köszönhetően, és a vártánál sokkal kevesebben tértek vissza ősszel a hosszú távú kiadáshoz. Ennek pedig az lett a következménye, hogy kevesebb kiadó lakás volt ősszel a piacon, így az árak is magasabbra szöktek.

Ennek ellenére azonban a tavalyi átlagárakhoz képest mégis kedvezőbbek az árak, ugyanis tavaly 162.000 Forint volt az átlagára a kiadó lakásoknak, idén ősszel viszont 144.000 Forint, ami 20.000 Forinttal alacsonyabb. Persze azt sem árt figyelembe venni, hogy a kiadó albérletek mérete kisebb a tavalyihoz képest, tehát a négyzetméter árakat figyelve nem olyan magas a különbség a tavalyi árakhoz képest. (x)

A Budapest rovat további hírei

Egy lakásvásárlással, felújítással kapcsolatos döntésnek fontos része, hogy tájékozódunk arról, milyen forrásokra, segítségre számíthatunk.
Átfogó szemléletformáló kampányt indít 2022-ben a Budapesti Közlekedési Központ az Európai Unió által finanszírozott VEKOP kerékpáros beruházásokhoz kapcsolódóan.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
Készíts egy barátaidnak szóló meggyőző, maximum 3 perces videót arról, hogy miért legyenek ők is az internet ászai!
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
A turné igazi ünnepnek ígérkezik mind Justin, mind a rajongói számára, akik már türelmetlenül várják az új showkat.
Idén harmadik alkalommal írta ki a Ludwig Múzeum a díjpályázatot, amelyre olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok jelentkezését várta, akik a saját területükön...
Napjainkban a stressz, a rendszertelen életmód, az étkezési szokások és számos egyéb tényező hatására sokan szenvednek valamilyen emésztési problémától, amelynek gyökerét orvosi vizsgálatok által...
A koronavírus-járvány 4. hulláma során ismét kulcskérdéssé vált, hogy ki és mikor veszi észre magán a Covid tüneteit, és mikor tudja diagnosztizálni azt.
A magyar családi patikák országos hálózatát működtető Kulcs Patikák az SOS Gyermekfalvak támogatásával indítja el hosszútávú jótékonysági programját.

A címlapról

Egy lakásvásárlással, felújítással kapcsolatos döntésnek fontos...
A nagy sikerre való tekintettel egy héttel meghosszabbította a...
Átfogó szemléletformáló kampányt indít 2022-ben a Budapesti...
A kerület több pontján is adventi és hanukai gyertyákat gyújtottak...
A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech