Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Thaiföldről rendelik a szárított skorpiókat hazánk alighanem legkülönlegesebb gin tonic variációjához. A Neverland szabadulószobák bárjaiban kóstolható polgárpukkasztó ínyencségnek a bartenderek egy vad, csípős, fűszeres világot kölcsönöztek, és aki elég bátor, a végén el is fogyaszthatja a pohár fenekén fekvő ízeltlábút. A budapesti szórakoztatóhelyen található meg egyébként az ország legnagyobb gin tonic választékja, melyek elkészítéséhez a skorpiók mellett olyan speciális alapanyagokat kínálnak, mint a japán málnalevél, a gyöngyhagyma vagy a dzsungelbors.

Mivel hetente nyílik új ginlepárló a világon, és a kézműves tonicot készítő helyek száma is dinamikusan növekszik, az ajánlatot napjaink legkedveltebb kevert italára építették fel.

A vendégek papíron több mint 40 féle gin tonicból választhatnak, de ha ez nem lenne elég, akkor akár 100-nál is több készleten lévő ginből variálhatnak kedvük szerint.

A kínálat legnagyobb sztárja egyértelműen a skorpiós gin tonic. A skorpiót az ínyencségeket kedvelő vendégek természetesen el is fogyaszthatják. Íze a tücsökhöz hasonlít, szaga pedig a jobbára rovarokból, bogarakból készülő haltápokéra emlékeztet. A legkülönlegesebb italkombinációk közé tartozik egy gyöngyhagymás, umami kivonatos finomság, az ázsiai ízvilágot egy szójás, sós gin tonic képviseli, ételek mellé pedig tökéletesen passzol az olívaolajjal, paradicsommal, rozmaringgal és bazsalikommal készülő, gyakorlatilag salátának ható frissítő.

Nem maradhat el a kínálatból egy kizárólag magyar alapanyagokból felépített hazai gin tonic sem, amit paprikával fűszereznek a Neverland bartenderei.

Ossza meg az információt!

                               060207Gyirmótlakóháztűz 028.jpg  Jasná 018.jpg

Magyarországon gyakorlatilag minden cégnek kötelező tűz- és munkavédelmi eszközökkel rendelkeznie, a jogszabály ugyanakkor azt is kimondja, milyen gyakran kell azokat felülvizsgálni, karbantartani. Amennyiben például egy vállalatnál tűz keletkezik, és kiderül, hogy a beszerzett eszközöket nem kezelték megfelelően, akkor a figyelmeztetéstől a több milliós bírságon át egészen a munkavégzés felfüggesztéséig többfajta bírságra is számíthatnak. Váczi Tünde tűz- és munkavédelmi szakember szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a munkavállalók sok esetben nem is tudják használni a készülékeket, vagy sérülés esetén ugyanúgy visszarakják őket a helyükre, mintha mi sem történt volna.

Hazánkban több százezres nagyságrendben találhatók tűz- és munkavédelmi eszközök a cégek irodaházaiban, arról mégis sokan megfeledkeznek, hogy ezeket az eszközöket karban is kell tartani. A felülvizsgálatot sok esetben a vállalkozók is el tudják végezni, ugyanakkor vannak olyan ellenőrzések, amikor külső szakember segítségét kell kötelezően igénybe venni.„Tűzoltó készülék minden irodában kell, ezt jellemzően be is tartják a cégek. A problémák az egészségügyi dobozoknál kezdődnek, amiket sokszor megbontanak, de nem töltik őket újra, nem követik a lejárati dátumokat. A hevederzeteknek is van felülvizsgálatuk, ami már jóval nagyobb volumenű, a biztonsági kockázatok miatt. Emellett a menekülőkészleteket, a gázérzékelőket és még a tűzoltósisakokat is rendszeresen karban kell tartani. Életvédelmi eszközökről beszélünk, ezért kiemelten fontos, hogy rendben legyenek” – magyarázta a szakember.

Súlyos büntetést kockáztathatnak a cégek
Rendkívül komoly biztonsági kockázata van annak, ha egy cégnél nem megfelelő minőségűek az egyéni védőeszközök, vagy ha adott esetben egyáltalán nincs is raktáron belőlük. A hiányosságoknak súlyos, kirívó esetben halálos baleset is lehet a következményük, éppen ezért a vállalatoknál az emberélet védelmére kiemelt hangsúlyt kell fordítani.

Attól, mert jó a termék, használhatjuk rosszul is

„Fontos, hogy csak szakkereskedésben vásároljunk munka- és tűzvédelmi eszközöket, mert attól, hogy egy termék nagyon jó, nem biztos, hogy az adott területen is megfelelő. Olykor rácsodálkozunk, hogy egy ügyfelünk miért panaszkodik egy egyébként magas színvonalú termékre, aztán kiderül, hogy az nem azt a célt szolgálja, mint amire valójában vásárolta. Az aszfaltozáshoz hőálló cipő kell, másként megolvad a talpa, a vegyszerrel dolgozók esetében pedig nem elég, ha a tenyerén mártott szerelőkesztyűt szerzünk be, mert kézháton ugyanúgy megmaródhatnak” – értékelt.

Ossza meg az információt!

Követés

2020. október 16.

Laptartalom

​A Fővárosi Önkormányzat nem a Vidnyánszky Attila-féle kuratórium, hanem a tanszabadságért küzdő hallgatók közléseit, kezdeményezéseit tekinti továbbra is irányadónak a Fővárosi Önkormányzat és a Színház- és Filmművészeti...

Ossza meg az információt!

Agyag edényben sült töltött paprika, fátyol szalonna1.JPG IMG_8787.JPG Kürtőskalács, grillázskrém, eper krémfagylalt.JPG

Hiánypótló étteremmel bővült Budapest gasztro-térképe. Az Andrássy úton megnyitott SZÉK-ben a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak. Az új étteremben kóstolhatunk csorbalevest, böjtös töltött káposztát, lókodi oldalast, helyben készült zakuszkát és eperfagylalttal tálalt kürtőskalácsot is. Az alapanyagok egy része Erdélyből, székelyföldi kistermelőktől érkezik, csakúgy mint a különleges zöldségpárlatok és minőségi borok.

Ősi receptek és a modern konyhatechnológia ötvözésével újragondolt, különleges magyar, erdélyi és székely gourmet fogásokat kínál Budapest legújabb étterme, a SZÉK. 

Az étterem séfje Réti Sebestyén, aki korábban a Déryné Bistro a Food Boutique és a Nad’or Boutique Bistro konyháját is vezette. Dolgozott Franciaországban és Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön is, így az ott töltött idő élményeihez nyúlt vissza a SZÉK étlapjának kialakításánál. A menüsor tervezésében partnere volt az étterem székelyudvarhelyi származású ügyvezetője, Varga Szidónia is. Az üzletasszony a neveltetéssel együtt kapta az székely hagyományokat és értékeket, ami a mai napig meghatározza mindennapjait. Gasztronómiai tudásáról ’A Konyhafőnök’ című műsorban már tanúbizonyságot adott, ahol sikeresen kápráztatta el különleges konyhai megoldásaival a szakmai zsűrit.

Az étteremben mások mellett olyan modern köntösben tálalt székely ételeket kóstolhatunk, mint a hagyományos csorbaleves, a fátyol szalonnával bevont töltött paprika, a brassói sertésszűz vagy a házi zakuszkával tálalt eredeti mics. A vegetáriánus vendégek kedvencei a havasi gombakrémleves, a böjtös töltött káposzta, és a tekerőpataki füstölt sajttal készült tejfölös rakott burgonya. Az étlapon szerepel szilvalekváros gombóc, valamint az eredeti receptet követő foszlós, kívül cukorral és grillázskrémmel tálalt kürtőskalács, friss málna- és eperfagyival.

Olyan GMO-mentes termékek is az asztalra kerülnek, mint a tekerőpataki, a szarvasgombás, valamint a köménymagos sajt vagy az itthon kevésbé ismert orda. A látványra és ízre is megújult puliszka erdélyi kukoricalisztből készül, a tejföl is erdélyi termelőktől származik. Az étterem konyháján készült zakuszka esetében a paradicsompaprika, azaz “gogos” biztosítja, hogy színében is autentikus legyen.

A SZÉK minden gasztro- és borszerelmes számára különleges élményt tartogat Budapest belvárosában. Az ételek mellett Erdély, Magyarország és a Kárpát-medence minőségi borait is megtalálhatjuk náluk, emellett különleges zöldségpárlatokkal, pálinkával, hagyományos és ízesített erdélyi sörökkel is várják a vendégeket.

Ossza meg az információt!

                   Anna kép.jpg  ballon kép 19.jpg

Idén 30 éves a legnagyobb magyar hőlégballonklub

Vajon milyen sport lehet az, amit Magyarországon mindössze hat nő űz profi szinten? Eláruljuk: a hölgyek hőlégballon-pilóták, ám alacsony létszámuk nem jelenti azt, hogy ne lehetne csatlakozni hozzájuk. 

„Édesapámnak is szenvedélye volt a ballonozás, így én először tízéves koromban repültem. Akkor kezdődött a szerelem” – meséli Császár Dalma hőlégballon-pilóta, a Unique Ballonsport Club elnöke, aki ma már több mint 10 éve oktatja is a repülést. Hogy a következő generáció is továbbviszi-e a hobbit, azt még nem tudni, mindenesetre Dalma kislányának már az óvodában is ballon volt a jele.

Azért ne gondoljuk, hogy hőlégballon-pilótának lenni nálunk ismeretlen hobbi: Magyarország legnagyobb klubja összesen több, mint 40 főt, köztük 9 pilótát számlál. Sokan azonban nem is tudják, hogy nők számára is elérhető ez a képesítés – így az idén 30 éves klub fontos célja, hogy a hölgyek körében is megismertesse ezt a lehetőséget. Szeretettel várják mind a profi képzésre jelentkezőket, mind azokat, akik inkább csak utasként ismerkednének a repüléssel, vagy csapattagként szeretnének bekapcsolódni a sportba. 

„A hat magyar női pilóta közül négyen dolgozunk együtt a klubban, egy jó kedvű, profi csapat tagjaiként – mondja Dalma. – Ezen felül jelenleg is van négy pilótanövendékünk, akik közül kettő utasként szeretett bele a ballonozásba.”

A klub elnöke hozzáteszi: helyettese IT-szakember, míg a másik két hölgy pilóta a design és a személyzettoborzás területén dolgozik. Maga Dalma főállásban üzleti konzulens – így elmondható, hogy a repülés a női pilótáknak elsősorban hobbi és szerelem.

Ki és hogyan repülhet hőlégballonnal?

A ballon felszállás előtt nem más, mint egy zsákban tárolt textildarab. Ebbe hideg levegőt töltenek, gömb alakúra fújják, majd égővel melegítik, amíg álló helyzetbe nem kerül. Ezután szoktak beszállni az utasok a pilóta mellé.

„Általában a telephelyen összekészítjük a felszerelést, megnézzük a szélirányt és felszállóhelyet választunk. Arra repülünk, amerre a ballont fújja a szél. Egy autó a földön követi a ballont – az ő feladata megtalálni, hol fogunk földet érni. Van, aki ezt a részét élvezi a legjobban a munkának. Leszállás után összeszedjük a ballont, és néha piknikezünk is egyet” – meséli a pilóta. A repülésre egész évben van lehetőség, ám az időjárási viszonyok határozzák meg, hogy egy adott napon engedélyezett-e a felszállás. 

„Minden héten repülünk, főleg hétvégén. A nyári időszakban hétköznap este is felszállunk a vendégekkel, vagy akár nélkülük is. Tavasztól őszig közvetlenül napkelte után és napnyugta előtt tudunk repülni, télen pedig napközben. Ha az idő nem alkalmas a felszállásra, akkor földi gyakorlatot tartunk az újaknak” – mondja Dalma, aki azt is elárulja: kedvencük a Velencei-tó változatos térsége, ahol sok fel- és leszállóhely akad. „Sokan még mindig nem gondolják, hogy ők is repülhetnek ballonnal, pedig bárkinek van lehetősége rá – ahogy arra is, hogy ha komoly az érdeklődés, elkezdje a pilótaképzést!” 

A repülést legtöbbször ajándékba veszik valamilyen alkalomra, 1 évig érvényes, névre szóló, díszes utalvány formájában. Ilyenkor előre is egyeztethető az időpont, bár néha módosítani kell rajta, hiszen az utolsó szót mindig az időjárás mondja ki. Az utasok előre megtanulják, hogyan kell viselkedniük a kosárban, illetve mit kell tenniük, ha az leszállás közben esetleg eldől. 

„Imádni szokták, amikor ez történik! Sokat nevetnek közben. Az utasaink nagyon boldogok repülés közben, ráadásul sokan leküzdik a tériszonyukat is” – zárja Dalma.

Ossza meg az információt!

                          Konyhanyelven_a_mellrakrol_konyv_nagy_felbontas (1).jpg  Arato_Gyorgyi.jpg

Idén júliusban megjelent Arató Györgyi: Konyhanyelven a mellrákról című hiánypótló könyve. A szerzőt 30 évesen, 9 éve diagnosztizálták rosszindulatú emlődaganattal. Most könyvet írt, hogy segítsen a sorstársainak.

Bár dietetikusként dolgozott, korábban nem foglalkozott daganatos betegekkel. A betegsége miatt elkezdett felkutatni könyveket, cikkeket a témában, és meglepődve tapasztalta, hogy magyar nyelven egyszerűen nincs speciálisan ezzel a betegséggel foglalkozó kiadvány, ami korrekt, megbízható információkat adna. Amit talált, az vagy nagyon általános, vagy nagyon szélsőséges volt, vagy pedig el akart adni valami „csodamódszert”. Egészségügyi szakemberként egyikkel sem tudott egyetérteni.

A kórházi folyosókon beszélgetve szembesült vele, hogy mennyi tévhit, városi legenda kering a betegek közt. Rengeteg diéta és étrend-kiegészítő létezik, amik nem, hogy nem segítenek, de kifejezetten ártalmasok lehetnek. Dietetikusként is kihívás ezeket szűrni, de egészségügyi háttértudás nélkül különösen nehéz és frusztráló ebben az információözönben eligazodni, ez pedig egy újabb stresszfaktor a mellrákban érintett nők számára.

Györgyi segíteni szeretett volna, ezért könyvet írt a sorstársainak, felhasználva a dietetikai háttértudását és az évek során összegyűjtött saját tapasztalatait. A könyv első fele igyekszik egy olyan alaptudást közérthetően, „konyhanyelven” átadni az olvasónak, amelynek birtokában már könnyebben tudják szűrni kifejezetten a betegségükkel kapcsolatos információkat. Segít felkészülni a különböző kezelések mellékhatásaira, tippeket és kipróbált trükköket tartalmaz, amikkel talán kicsit könnyebben elviselhetővé válik a nehezebb terápiás időszak.

A második fele pedig egy receptgyűjtemény, amely segítségével mindig az éppen aktuális állapotukhoz tudják igazítani az étrendjüket. Gyorsan elkészíthető, praktikus receptek, bárhol beszerezhető alapanyagokból. Minden étel 3 különböző elkészítési móddal található meg: egy fogyókúrás (pl. ha antihormon-terápia miatt fogyni kell), egy normál, és egy roboráló változat (ha hízni kell, pl. műtétek miatt).

A könyv 4 évig készült, a szerző maga írta, a recepteket lefőzte, foodstylingolta és fotózta, majd nyomdakészre tördelte a kiadványt. Végül egy weboldalt is készített, amelyen keresztül meg lehet rendelni (hagyományos könyvesboltban nem kapható). Ezeket a készségeket, szakmákat autodidakta módon tanulta meg a könyv készítése során.

A szöveg szerkesztésében egy szintén dietetikus és korábban daganatos betegekkel foglalkozó kolléganője volt a segítségére. Fontos volt, hogy szakmailag is hiteles legyen, ezért egy klinikai onkológus és a dietetikai tanszék docense lektorálták a könyvet.

Az eddigi visszajelzések szívmelengetően pozitívak mind a sorstársaktól, mind pedig a szakma részéről.

 

 

 

Ossza meg az információt!

WOMEX Top Label 2020

A világ legjobb világzenei kiadóinak nemzetközi listáján ezüstérmes lett a Fonó!

A napokban tette közzé a WOMEX (World Music Expo), mint a nemzetközi világzenei piac meghatározó fóruma az idei legjobb 20 kiadót tartalmazó Top Label listát hírlevelében és weboldalán. A Fonó a 2. helyen került fel a világ 20 legjobbja közé, egyedüliként képviselve a hazai és egyben a teljes kelet-közép-európai lemezpiacot is. Más kiadó ebből a régióból nem került föl a listára, ahogy az előző években sem. Az első helyen idén a német Glitterbeat szerepel.

A Fonó az előző években is szerepelt a Top Label listán, de ilyen előkelő helyezést eddig nem sikerült szereznie. A lista rangsora a havi toplistás eredmények figyelembevételével születik, összeállításánál két nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Charts eredményeit összesítik. Az eredmény több mint száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. Az a kiadó kerülhet a legjobbak közé, akinek több lemezét ismerték el a toplistákon abban az évben. A jelenlegi Top Label lista 2019 szeptembere és 2020 augusztusa közötti időszakot veszi figyelembe.

Ebben az időszakban volt olyan hónap (október), amikor egyidejűleg mindkét listán három (!) Fonós lemez szerepelt a legjobbak között világviszonylatban, így a Parno Graszt Már nem szédülök, a Lajkó Félix & VOLOSI és a Boban Markovic Orchestra MRAK című albuma. Balogh Melinda Napkerék című lemezét is díjazták mindkét listán (november), tavasszal Herczku Ági és a Banda KAMARA című lemeze szerepelt sikerrel az egyik (TGWMC) listán, míg a Muzsikás és az Amadinda közös lemeze, a Párhuzamok és kontrasztok a másik (WMCE) listán. Hónapokon át toplistás volt a Besh o droM 20. jubileumi albuma (május-június-július WMCE, május-június TGWMC).

A Top Label lista ezen a linken érhető el:   https://www.womex.com/programme/awards/labels_2020

 

Ossza meg az információt!

                   

                   

A COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után újabb kiállítást rendez a HUNGEXPO. Október 19—22. között tekinthetik meg a látogatók az IPAR NAPJAI szakkiállítást, amelyet ezúttal 8. AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítással egy időben rendeznek. A Hungexpo célja ezekben a rendkívüli időkben is ugyanaz, mint mindig: találkozási pontot biztosítani az ipar és a járműgyártás hazai és nemzetközi beszállítói és szolgáltatói számára.

Idén először az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás társrendezvénye a 8. AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, melynek tematikája lefedi a járműgyártás teljes folyamatát a tervezéstől a gyártásig. A szakkiállítás célja, hogy a járműgyártási iparág hazai beszállítói és szolgáltatói találkozhassanak egymással. „Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják: ezek a találkozások még sosem voltak olyan fontosak, mint most” – mondta Ganczer Gábor, a HUNGEXPO vezérigazgatója, hozzátéve, hogy „az IPAR NAPJAI és az AUTOMOTIVE HUNGARY ma nem egyszerűen egy, a sok rendezvény között, hanem befektetés a jövőbe”.

Napjaink vezető irányzatai, mint például az IPAR 4.0, a digitalizáció vagy az automatizálás az ipar minden területén megjelennek, egyik iparág, azon belül egyetlen cég sem nézheti tétlenül a változásokat, alkalmazkodnia kell a piaci körülményekhez.  Ilyen versenyhelyzetben rendkívül fontos az iparágak közötti szinergia kihasználása, a piaci szereplők között létrejövő együttműködések kiaknázása. Erre nyújt egyedülálló lehetőséget a két kiállítás egy időben, egy helyen, 2020 októberében a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A szakmai rendezvények közé tartoznak a különböző mérnöki és szakmai továbbképzések, valamint az egyetemi mérnökhallgatók szokásos versenye, a TECHTOGETHER.  A 2014 óta az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítással egy időben megrendezett verseny lehetőséget teremt arra, hogy a járműépítő hallgatói csapatok tagjainak új szponzorokat találjanak fejlesztéseikhez, a munkaerőre vágyó cégek pedig új munkatársakat találhatnak.

A jelenlegi helyzetben a szervezők számára különösen fontosak a kiállítók és a látogatók visszajelzései, mert ezek alapján tervezhetik a jövő évi kiállításokat. A most rendelkezésre álló adatok alapján van ok az optimizmusra: már eddig is több mint 60 kiállító (kb. 4000 négyzetméteren) jelezte részvételét a 2021-es Ipar Napjai MACH TECH kiállításra.

Ossza meg az információt!

                    DSC04037.jpg  Pe-fa szórólap_b.jpg

Plusz költség lehet, ha emeletre kell szállítani.

A koronavírus-járvány idején egyre többen online vásárolnak bútort otthonaikba, sokakat azonban kellemetlen meglepetés érhet, amikor megérkezik a rendelésük. Szabó Attila, a Komforttéka fenyőbútor és matracáruház tulajdonosa szerint a házhozszállítás gyakran kimerül abban, hogy a terméket az ajtó előtt rakják le, így az emeletre már a megrendelőnek kell felcipelnie azt, de fontos odafigyelni a szállítási határidőre is, hiszen bizonyos esetekben akár egy hónapot is kell várni a már kifizetett bútorokra.

Az online bútorvásárlásnak megvannak a maga előnyei, ugyanakkor a laikus érdeklődők nagyon könnyen csapdába eshetnek. Az interneten fellelhető webáruházak száma dinamikusan növekszik, de érdemes mindig előre tájékozódni a cégről és szolgáltatásairól, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés a rendelés egyik fázisában sem.

„Már azelőtt érdemes tájékozódni a webáruházról, hogy elkezdenénk válogatni a termékei között. Azt tanácsolom mindenkinek, nézzék meg, milyen ügyfélszolgálattal rendelkezik a cég, fel lehet-e venni a kapcsolatot velük, vagy csak géphang beszél a telefonban, és lehetőség szerint vessünk egy pillantást az értékelésükre is” – magyarázta.

A házhoz szállítás sokszor csak az ajtóig tart,  plusz költség lehet, ha emeletre kell szállítani.
A szakértő szerint vásárlást követően és az egész rendelési folyamatban a legnagyobb buktató maga a szállítás lehet. Sok vállalatnál külső csomagszállító partnerekkel működnek együtt.

„Sok ügyfelünk panaszkodott már arra, hogy máshol nem teljesítették a házhozszállítást, mert az összeszerelt terméket nem vitték fel a lakásukba. Fontos elolvasni az apróbetűs részeket is, mert egyes webáruházak csak térítés ellenében viszik egészen a szobáig a termékeket, magyarul plusz kiadást jelenthet, ha emeleten lakunk. Mi megbecsüljük a vásárlóinkat és maximálisan próbálunk eleget tenni a kívánságaiknak rejtett költségek nélkül” – magyarázta Szabó Attila, hozzátéve, a házhozszállítás minőségét náluk tovább erősíti, hogy minden ügyfelet felhívnak rendelés után egyeztetésre.
Felhívta rá a figyelmet, hogy rendelés előtt érdemes a szállítási határidőt is átolvasni. Sok webáruház nem jelez előre időpontot, míg más helyeken pontosan megadják a várható érkezés időpontját, így a vásárlónak nem kell az egész napot otthon töltenie, legyen az ország bármelyik részén is.

Mit tegyünk, ha sérült a termék?

Szabó Attila azt javasolja, ha kiszállításkor észleljük, hogy a bútor valahol megsérült, akkor habozás nélkül vegyük fel a kapcsolatot az értékesítővel.

„Ilyen esetekben a forgalmazónál kártérítést kérhetünk akár pénzvisszatérítést, akár ajándékkupon formájában. Amennyiben kibontás után, akár másnap derül ki a hiba, akkor is hívjuk fel a webáruházat, és mondjuk el részletesen a problémánkat. Soha nem szabad felszaggatni a csomagolást, mert így tudjuk fotókkal is bizonyítani, hogy a bútor már a felbontás előtt sérült volt” – magyarázta.

A szakértő azt is elmondta, nagyon ritka, hogy gyártásból származó hibát észlelnek a vásárlók a termékeken, de ezeket alkatrészenként is gyorsan lehet cserélni. Hangsúlyozta, a legtöbb vállalatnál prioritásként kezelik a problémabejelentéseket, így vélhetően a lehető hamarabb próbálják orvosolni a problémát.

Ossza meg az információt!

                           preghello (1).jpg     preghello (3).jpg

Már 20 ezer kismama használja az új magyar appot.

Csak áprilisban indult, de már több mint húszezren töltötték le okostelefonjukra a PregHello nevű, teljesen ingyenesen használható mobilapplikációt. A magyar fejlesztésű app egy virtuális kalauz a kismamáknak, ahol minden fontos információhoz egy helyen juthatnak hozzá és a várandósság során felmerülő kérdésekre azonnali választ kaphatnak hiteles forrásból. Németh Nóra tulajdonos arról beszélt, az appot ténylegesen Magyarország specifikus tartalmakkal töltötték fel, így a várandós gondozástól egészen az igénybe vehető állami támogatásokig mindenben releváns segítséget tudnak nyújtani a kismamáknak. A XXI. századi információáradatban nincs könnyű dolga a kismamáknak, ugyanis a számtalan fórumról, internetes portálról bonyolult feladat összehalászni a ténylegesen megbízható tippeket, tanácsokat

"Összegyűjtöttem azokat a kérdésköröket, amik várandósan engem foglalkoztattak és készítettem egy információs pakkot, amit később a különböző egészségügyi területen aktívan dolgozó szakértők, többek közt nőgyógyászok, dietetikusok, szoptatási tanácsadók az aktuális viszonyoknak megfelelően átírtak és lektoráltak. Így született meg a végleges szöveg, ami ma már több tízezer kismamának könnyíti meg a hétköznapjait az applikáció jóvoltából”.

Közel minden negyedik kismama ezt használja.
A PregHello alkalmazásban belépéskor a felhasználónak meg kell adnia a várható születési dátumot, saját és pocaklakója nevét, így aztán hetente személyre szabott információkat kap, és folyamatosan követheti a baba fejlődését az interaktív felületen.
Az appban elhelyeztek egy teendők listát is. Itt felsorolják, mit kell bepakolni a kórházi táskába, mik a legfontosabb tudnivalók az otthoni előkészületekhez, milyen hasznos tanfolyamokra lehet elmenni. Amint egy-egy feladatot letudott a kismama, azt a listában kipipálhatja, így pontosan tudja követni, hogy mit kellene még megoldania a hátralévő időben. Az appot ténylegesen Magyarország specifikus tartalmakkal töltötték fel, tehát nem egy általánosan megírt amerikai szövegkörnyezettel találkoznak a kismamák. Lehet tájékozódni többek közt a magyar várandós gondozásról, az igényelhető állami támogatásokról, hogy mire jó a várandós kiskönyv, miért kell fizetni vagy hogy melyik vizsgálat melyik héten van.

Soha nem lesz fizetős.

A kismamák le tudják tölteni a szükséges formanyomtatványokat is, így azzal sem kell bajlódni az ügyintézéskor. Természetesen tervezünk további fejlesztéseket is, például hamarosan súlygyarapodást is lehet majd mérni, illetve dolgozunk az angol nyelvű változaton is annak érdekében, hogy a Magyarországon élő, de magyarul nem beszélő várandós anyukáknak is segítséget nyújthassunk” – tette hozzá a PregHello tulajdonosa.

Az alkalmazás ingyenes, és az is marad, egyetlen funkcióját sem fogják a jövőben sem fizetőssé tenni. A végső cél az, hogy a kismamák számára természetessé váljon az applikáció használata és ezáltal minél kevesebb aggodalmaskodás legyen a várandósság idején.

Németh Nóra arról is beszélt, a cégekkel szigorú feltételrendszer alapján kerülnek partnerségbe. Az applikációban csak olyan termékek és szolgáltatások jelenhetnek meg, amelyek ugyanolyan hitelesek, mint maga a felület. A kismamákat célzó vállalatok számára ez azért is lehet nagy lehetőség, mert a közösségi médiában ezt a célcsoportot nem lehet száz százalék pontossággal elérni, ellenben az applikációval, amit csak várandós kismamák töltenek le.

Weboldal: https://www.preghello.com

Ossza meg az információt!

A Magyar Honvédség már megkezdett fejlesztése több szempontból is elengedhetetlen, és azt szigorú, ellenőrzött civil kontroll mellett kell megvalósítani - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter kedden egy budapesti konferencián.

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Sziveri János a 20. század második felének egyik meghatározó alkotója 1954-ben született és 1990-ben, mindössze 36 évesen hunyt el.
A Facebook betiltja platformján a holokauszttagadást – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója hétfőn a cég hivatalos blogján.
Kultikus házak és erkélyek elevenednek meg októberben a 11. kerület szívében.
Immár negyedik alkalommal hirdették ki az Év Webshopja verseny győzteseit.
A koronavírus-járvány miatt elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár , amely helyett a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) kampányt indít a hazai kézművesek támogatására.
Duna Palota, Színházterem: 2020. október 20.
101 ország tanításai célokról, életről, vezetésről
Talán utoljára a Harry Potter-sorozat kavart ekkora indulatokat a gyerekeknek szánt könyvek közül, mint amekkorát a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent Meseország mindenkié...
Ma kezdődik a 3. Orosz Zenei Fesztivál, a zene világnapján a budapesti Zeneakadémián Csajkovszkij művei szólalnak meg.

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  9 - Ferencváros újság

  A Ferencváros újság, új nevén a "9" a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVI. Kerületi Újság, 16. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  XVI. Kerületi Újság

  A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 34 500 példányban. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatók, akiket ajánlunk

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó