Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

biohacking_vitalitás.png  biohacking.png

Így hackeld meg a saját tested működését! Egy biohacker tippjei

Egyre gyakrabban bukkan fel a címsorokban a biohacking, de vajon mit jelent ez a rejtélyes kifejezés? Nem mást, mint a testi és szellemi képességeink eddig ismeretlen mértékű kibontakoztatását. Hatására az emberi élettartam kitolódik, és korábban sosem tapasztalt életminőséget érhetünk el vele. Biohackernek nevezzük azt, aki saját testének biológiájába avatkozik bele, hogy az még hatékonyabban működjön.

Ősidőktől fogva igénye az embernek, hogy saját testi működését befolyásolja. Ennek célja természetesen a betegségek elkerülése, és akár a halál időpontjának késleltetése – ám ahogy a technológia fejlődik, az igényeink pedig növekednek, ma már sok módszer áll rendelkezésünkre.

Antenna az agyban

A biohacking nem más, mint ennek a hatványra emelése: hívei olyan módszerekkel kísérleteznek, amelyek eddig nem ismert távlatokat nyitnak, ledöntve a testünk korlátait. Hogy történik ez a gyakorlatban? Az interneten extrém példákra is bukkanhatunk. Ilyen például az a színvak férfi, aki hangérzékelő antennát ültetett a saját agyába, hogy “hallja a színeket”, de az sem ritkaság, hogy a hackerek beépített chipekkel befolyásolják, vagy mérik bizonyos életfunkcióikat: ilyen például a cukorbetegeknek beépített glükózmérő.

Mindez pedig még csak nem is feltétlenül laboratóriumi körülmények közt zajlik, hanem a saját otthonunkban is történhet. Egyre több a lelkes amatőr, aki átlagemberként igyekszik meghackelni önmagát – mondja Rácz András. A férfi régóta küszködött pánikbetegségével, ami addig fokozódott, hogy egy teljes hétig képtelen volt elaludni. Ekkor, végső kétségbeesésében nézett “szokatlan” módszerek után az alvásritmus és az életminőség javítására – ekkor találta meg az „alváshackinget” (sleephacking), ami olyannyira bevált nála, hogy azóta már elkötelezett biohacker.

A lelki nyugalomtól a tuti fogyókúráig

Mi mindent tudunk tehát testünk működésében befolyásolni? Például az agyműködés azon részeit, amikről eddig azt hihettük, nincs irányításunk fölöttük. Ilyen az úgynevezett neurofeedback technológia, aminek használatával pontos képet kaphatunk agyhullámaink alakulásáról.

Ezek a hullámok folyamatosan változnak, így például alvás, sport vagy szex közben is más-más hullámokat produkálunk, de akkor is, ha épp stresszesnek vagy depressziósnak érezzük magunkat. Otthonra is beszerezhető az a fejre tehető elektromos készülék, ami számítógéphez kötött kis tappancsok segítségével követi le a hullkámokat. Mintázatuk megismerése segít, hogy minél nagyobb mértékben uraljuk érzelmeinket, és elérjük akár a meditációhoz szükséges mértékű ellazulást is.

Hasonló, átlagember számára elérhető készülék a vörös fényt kibocsájtó úgynevezett mitocharger is: ennek használata úgy növeli meg az energiaszintünket, hogy közvetlenül hat azokra a sejtalkotó részecskékre, amelyek a testünk energiaellátásáért felelősek. “Olyan, mintha az agyunkat vezeték nélküli töltőre tennénk” – fogalmaz András. Létezik még hidegszauna is, olyan hidegakkus mellény használatával, ami 200 fokos nitrogénnel biztosítja az extrémen alacsony testhőmérsékletet (méghozzá úgy, hogy nem is fázunk közben). Az így lehűtött szervezet több hőt termel, ami óriási mértékű zsírégetéshez vezet, így elképesztően hatékony fogyókúrás módszer.

Hihetetlen, de még az oxigénmegvonás is alkalmas arra, hogy testünk rejtett képességeit aktiválja: ebben egy hipoxiás légzőmaszk segít, ami csökkenti az agyunkat elérő oxigén mértékét. Testünk így – akárcsak egy magaslati hegymászás során – magasabb fokozatú oxigénfelvételre kapcsol, felturbózva a keringést, az agyi funkciók működését, vagy épp a szexuális teljesítményt.

Otthoni biohack trükkök egy jobb életért

Íme, néhány pofonegyszerű módszer, amivel jótékonyan beavatkozhatunk saját testünk működésébe:

-        Kiránduljunk sokat vízeséshez, patakhoz, folyóhoz! Itt negatív ionokban gazdag a levegő, ami képes arra, hogy semlegesítse a minket körülvevő baktériumokat és vírusokat.

-        Viseljünk kék fényt szűrő szemüveget munka közben! Kevesen tudják, hogy az ember belső órája a színhőmérséklet alapján működik, és a minket körülvevő monitorok kék fénye rontja a pihentető alvás esélyét.

-        Zuhanyozzunk hideg vízzel a reggeli kávézás helyett! A víz nem csak élénkíti a keringést, de egészséges stresszhormonokkal is ellát, amik koffein nélkül pörgetnek fel.

Aki pedig első kézből szeretne hallani a biohacking fantasztikus módszereiről, az ezt akár az október 5-én, Az első Magyar ketofest és biohacking konferencián is megteheti. Itt a jelenlévő orvosok szájából hallgathatjuk, hogy hatnak a szervezetünkre a fentiekhez hasonló módszerek, de sok, már “gyakorló” hacker, köztük András is személyes tapasztalatokat oszt meg. A programon ráadásul módunk nyílik arra is, hogy helyben vásároljunk meg számos biohackinghez alkalmazható készüléket és élelmiszert.

Ezt eszi egy biohacker: a Benedek tojás receptje

A biohackerek előszeretettel alkalmazzák az úgynevezett ketogén diétát. Íme, egy fantasztikusan finom keto recept: a Benedek tojás, ami 10 perc alatt összeüthető reggeli.

Hozzávalók: 3 friss tojás, egy vastag szelet főtt sonka (a lazacos változathoz használjunk füstölt lazacot). Hollandi mártáshoz: 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál tejszín, 2 tojássárgája, 1 evőkanál citromlé, egy csipet só.

Egy lábosba vizet teszünk 15 cm magasságig, ezt a lángra tesszük melegedni. Egy üveg vagy fém keverőtálba tesszük a vajat, tejszínt és a citromlevet. A keverőtálat feltesszük a lábosra és a vízgőz felett kiolvasztjuk a vajat. Amikor kiolvadt, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a gőz felett folyamatosan keverjük. Ha a szósz sűrűsödik, vegyük le a forró lábasról és tegyük félre. Közben a tojást egyesével egy pohárba ütjük, majd egy merőkanálba átcsúsztatjuk, aminek segítségével a forró vízbe tesszük. 2-3 perc alatt elkészül a buggyantott tojás is. Amikor már van tartása, kivesszük egy szűrőbe, és hagyjuk lecsöpögni. A sonkát vagy a lazacot egy tányérra tesszük, arra halmozzuk a tojásokat, és leöntjük a hollandi mártással.

Ossza meg az információt!

Ismét mindent rendben talált a NÉBIH a tavasszal megrendezett VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes borainak vizsgálata során.

A VinAgora Nemzetközi Borverseny, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságával együttműködve, idén is egyedülálló és úttörő gyakorlattal támogatta a verseny hitelességének további erősítését. A tavaly indult projekt célja idén is annak ellenőrzése volt, hogy a borversenyre benevezett minták megegyeznek-e a piaci forgalomban lévő, kereskedelmi engedélyt kapott tételekkel, vagyis, hogy a termelők nem próbálnak-e „speciális versenymintákkal” jogosulatlan előnyt szerezni piacon lévő boraiknak. A NÉBIH végül a tavalyi évhez hasonlóan 2019-ben is mindent rendben talált a tételek vizsgálata során.

A nemzetközi viszonylatban is különlegesnek számító kezdeményezés során a szervezők véletlenszerűen választották ki a VinAgora több, mint 100 érmet nyert magyar bora közül minden ötödiket. A mintákat ezután a NÉBIH bevizsgálta, majd a kapott analitikai eredményeket összevetette a borverseny nevezési lapján és a tétel forgalomba hozatali engedélyén szereplő adatokkal. Jó hír, hogy a NÉBIH vizsgálata megállapította, hogy az ellenőrzésre került minták minden esetben pontosan megegyeztek a nevezés során megjelölt, illetve forgalomba került borokkal, így visszaélés nem történt. A NÉBIH és a VinAgora vezetősége megerősítette, hogy a jövőben is folytatni kívánják a véletlenszerű ellenőrzéseket.

 

Ossza meg az információt!

Követés​dr. Trippon Norbert, a Közbeszerzési Bizottság elnöke,
valamint
Karácsony Gergely polgármester, a Közbeszerzési Bizottság tagja,
mint a Közbeszerzési Bizottság 2019. szeptember 24. napjára összehívott rendkívüli ülésének kezdeményezői részére Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt...

Ossza meg az információt!

Drónprogramozás, Minecraft-alapú programozás, LEGO robotika – többek között ilyen, sok szülő számára rejtélyes dolgok várják a gyerekeket – akik nagyon is tudják, miről van szó. A Funside School mindkét délutáni iskolájában, a Margit hídnál és a Gellért téren is lesznek ingyenes programok a Kutatók Éjszakáján, szeptember 27-28-án.  A péntek este 7 órakor induló eseménysorozat egyes workshopjain minden olyat megmutatnak a Funside szakemberei a gyerekeknek, amitől a 21. század digitális világa izgalmas számukra: hogyan kell drónt, mozgásérzékelő szenzort vagy LEGO Boost és WeDo robotokat programozni. Fontos, hogy az egyes workshopokra regisztrálni kell, ezt itt tehetik meg. A Funside School Magyarország első délutáni iskolája, ahol az angol nyelvet és az informatikát ugyanolyan magas színvonalon tanulhatják a gyerekek, modern környezetben és kiváló tanárokkal. Nem véletlen, hogy az angol és az informatika együtt került az iskola fókuszába: a mai gyerekek az első angol szavakat gyakran a Minecraftból, a Simsből vagy a Fortnite-ból tanulják el. Angoltanáraiknak tehát tisztában kell lenniük a programozás alapjaival, hiszen a Funside erősen épít a gyerekek önállóan, örömmel felszedett tudására – így még angolórán is előfordul, hogy videójátékokkal játszanak, hogy az angol nyelvet minél inkább a gyerekek érdeklődésének megfelelően tanítsák. „Már tavaly is többen szerettek volna részt venni a workshopjainkon, mint ahány gyereknek erre lehetőséget tudtunk adni, így külön öröm, hogy azóta megnyílt a második délutáni iskolánk, így idén már két helyszínen rendezzük meg az eseményt” – mondta Kittka András, a Funside School egyik alapítója. Az ebben a tanévben megnyitott budai helyszínen október 5-én nyílt órákkal, workshopokkal és Funside-fánkkal várják a gyerekeket és Funside School Buda Megnyitó és Családi Nap alkalmából. „Talán a jövő mérnökei, IT-sai nálunk kapnak kedvet ehhez a hivatáshoz, a mi nyílt óráink, workshopjaink keltik fel érdeklődésüket a terület iránt. De informatikai tudásra a 21. században mindenkinek szüksége van, azoknak is, akiktől mi sem áll távolabb, mint hogy informatikusok legyenek – nekik alkottuk meg Digitális Világ képzésünket, melynek tudásanyagát életből vett példákkal, felhasználói szemlélettel, praktikus információkkal töltöttük meg – ez az a tudás, melyre minden képernyő előtt időt töltőnek szüksége volna saját munkája, feladata megkönnyítésére” - mondta Kittka András.A tavalyi Kutatók Éjszakáján közel 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. A kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, így a legtöbb érdeklődő a tízen- és huszonévesek közül kerül ki, de a programok sokszor vonzók és elég érdekesek ahhoz, hogy a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenki élvezetet leljen bennük. A Kutatók Éjszakája Funside-os programjain a gyerekekkel együtt a szülők is részt vehetnek, együtt izgulhatnak gyerekükkel, hogy vajon a LEGO-robot azt teszi-e amire beprogramozták? A szülők is belekóstolhatnak a Minecraft-alapú informatikába: ki ne szeretné jobban, a téma szakértői segítségével megismerni gyerekei hobbiját?! Itt az alkalom – azokat a gyerekeket, kamaszokat pedig, akik ennél jobban elmélyülnének a programozás rejtelmeiben, várják a most induló Funside informatika és robotika tanfolyamok, kattintson a beiratkozásért!  

Ossza meg az információt!

ART transfer-díj – A Ludwig Múzeum új díjat alapított a kortárs művészet közvetítésének elismerésére

A díjjal a Múzeum olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok tevékenységét ismeri el, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs művészet közvetítésért és népszerűsítéséért.

A pályázatra magánszemélyek jelentkezését várjuk a 2014–19 közötti időszakban megvalósult projektekkel. (Már korábban pályázott anyag is benyújtható, de kérjük, a szakmai bemutatkozásban jelölje meg, hogy az anyag melyik pályázaton szerepelt.)

A projekt középpontjában egy kortárs művészeti esemény, kiállítás, jelenség átgondolt, progresszív, jól adaptálható módszerekkel való közvetítése, interpretációja, pedagógiai megközelítése álljon. A projekt célját különféle pedagógiai tevékenységek, eszközök, munka- és szervezeti formák segítségével valósíthatják meg a jelentkezők. Ez lehet múzeumpedagógiai foglalkozás, iskolai óra, nyári alkotótábor, témanap, programsorozat, workshop, kiadvány, játék stb. Mivel a kortárs művészet igen változatos színtereken jelenhet meg, a projektek megvalósulásának helyszínével kapcsolatban nincsenek elvárások.

A részletes pályázati felhívás itt található!

A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban előzsűrizés történik. Ezt követően a kiválasztott pályamunkák egy nyilvános mini konferencián kerülnek bemutatásra, ahol a zsűri a pályázók tízperces prezentációit követően - még ezen az eseményen - hozza meg a döntését.

A Ludwig Múzeum a díjátadást követően honlapján elérhetővé teszi a második fordulóba bejutott pályázati anyagokat.
 
A díj összege: (bruttó) 300.000 Ft, azaz háromszázezer forint.
A díj összegét az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága támogatása biztosítja.
A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesülnek.
 
 
A zsűri tagjai:
Dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója
Kassai Hajnal, az EMMI múzeumi főosztályának vezetője
Hemrik László, a Ludwig Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának vezetője
E. Csorba Csilla, művészettörténész, a Pulszky Társaság képviselője
German Kinga, egyetemi docens, MOME
Szabics Ágnes, képzőművész, művészetpedagógus

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. október 26.
A díjátadó dátuma: 2019. november 15., 10.00–14.00 óra.

Ossza meg az információt!

KövetésAz autómentes nap nem arra szolgál, hogy kirekesszék az autókat a forgalomból, a kezdeményezés célja sokkal inkább az, hogy a közlekedési eszközök tudatos választására ösztönözze a lakosságot - mondta az innovációs és technológiai miniszter szombaton Budapesten....

Ossza meg az információt!

KövetésSzületésének 90. évfordulóján felavatták Kocsis Sándor, az Aranycsapat, a Ferencváros, a Budapesti Honvéd, majd az FC Barcelona labdarúgójának, az 1954-es világbajnokság gólkirályának szobrát a Groupama Aréna főbejáratánál. A szombat délelőtti ünnepségen elsőként Tarlós...

Ossza meg az információt!

KövetésAz éves rendészeti egyeztető fórumon Tarlós István főpolgármester és Terdik Tamás rendőr dandártábornok  is elismeréssel nyilatkozott a polgárőrök munkájáról. A hagyományokhoz híven a Budapesti Polgárőr Szövetség idén is rendészeti egyeztető fórumot szervezett. A...

Ossza meg az információt!

KövetésAz éves rendészeti egyeztető fórumon Tarlós István főpolgármester és Terdik Tamás rendőr dandártábornok  is elismeréssel nyilatkozott a polgárőrök munkájáról. A hagyományokhoz híven a Budapesti Polgárőr Szövetség idén is rendészeti egyeztető fórumot szervezett. A...

Ossza meg az információt!

Aggasztó biológiai tendenciák a gyermekvállalásban

A férfiaknál az egyre kevesebb, és egyre gyengébb minőségű spermium, a nőknél pedig gyakran a korai petefészek-kimerülés, és a romló minőségű petesejtek miatt hiúsul meg a gyermekvállalás. Dr. Ősapay György, a Magyar Tudományos Akadémia doktora szerint az 1930-as évek óta a férfiak átlagos spermiumszáma 40 évente feleződött, emiatt évtizedeken belül terméketlenné válhatnak.

A gyermekvállalásra készülő pár mindkét tagjának egészsége fontos a fogamzás sikerében, de az évek múlása is sokat számít, mert az időközben bekövetkező betegségek károsan hathatnak a genitális szervekre is.

Dr. Ősapay György gyógyszerkutató területe a népszaporulat kérdése, azon belül is a meddőségi problémák elemzése, korrigálási lehetőségeinek kutatása, és terjesztése.

Az Amerikában élő kutatót Györfi András, a ducitars.hu, és az egyenruhasok.hu tematikus társkereső oldalak alapítója kérte fel arra, hogy a hazai helyzetről beszéljen, kiderült, hogy a szülővé válás átlagosan 5 évvel tolódott későbbre Magyarországon. Sokan csak a harmincas éveik vége felé döntenek a gyermekvállalás mellett, de a probléma ennél jóval tágabb.

2050-re érhetjük el a kritikus állapotot

Magyarországon jelenleg háromszázezer pár küzd meddőséggel, mintegy négyezernek sikerül csupán lombikbébi módszerrel fogamzást elérnie. A meddő párok hatvan százalékánál a férfi megtermékenyítő képességével van baj.

Az 1930-as évek óta a férfiak átlagos spermiumszáma 40 évente feleződött, ami azt jelenti, hogy néhány évtizeden belül képtelenek lesznek a családalapításra, 2050-re juthatunk el idáig.

A társkeresők mutathatnak kiutat?

A gyermekvállalás nehézségeihez hozzátartozik az is, hogy először társat kell találnunk, ez ma nem is olyan egyszerű. Az emberek egyre kevesebb időt töltenek közösségekben, ritkábban lépnek egymással személyes kapcsolatba, ezáltal sokan hosszas keresés után sem találják meg a párjukat.

Györfi András a fennálló probléma kapcsán úgy fogalmazott, hogy az online társkeresés praktikus eszköz a családalapításhoz, de ha valaki nem figyel oda az egészségére, akkor mit sem ér az egész.

Tiltott szenvedélyek

A gyermekvállalás első lépése az egészséges életmód kialakítása, Dr. Ősapay György azt tanácsolja, hogy három hónappal a tervezett fogamzás előtt hagyjuk abba a fogamzásgátló szedését, valamint a dohányzást, és az italfogyasztást.

Mindkét élvezeti szokás káros az apa és anya megtermékenyítő, és fogamzóképességére, sőt, a születendő baba egészségét is veszélyeztetik. Ezalatt a három hónap alatt a szervezetet vitaminokkal érdemes optimális állapotba hozni, javasolt a zöldség- és gyümölcs-gazdag étrend is. A szülők szervezetének egészsége meghatározó a leendő baba veleszületett betegségeinek visszaszorításában is.

Ossza meg az információt!

Repüléstechnológiai intézet Debrecenben, Teqball sportinnovációs fejlesztések Fujian tartományban.

A kínai Fujian Tartományi Kereskedelmi Hivatal és a Morgan Star Group, Magyar-Fujiani Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Konferenciát tartott szeptember második hetében Budapesten.

A fórum fő témái a gazdasági és kereskedelmi együttműködések kiterjesztése, elmélyítése Magyarország és a kínai Fujian tartomány között.

Wu Nanxiang, Fujian Tartomány Kereskedelmi Hivatalának főigazgatója a Steve Guo által vezetett Morgan Star Group-ot (MSG) jelölte ki kapcsolattartó felelős irodaként a gazdasági - kereskedelmi együttműködések kiterjesztéséért és elmélyítéséért Magyarország és a kínai Fujian tartomány közt. Az eseményen emellett szintén az MSG kapta azt a megbízatást, miszerint a fujiani Chuanzhen Közlekedésmérnöki Egyetem Közép- és Kelet-Európán belüli kapcsolattartó irodája lehet

Együttműködési kezdeményezés közép - és kelet - európai országok oktatási intézményeivel

Wu Nanxiang és He Xiuzhen igazgató, Steve Guo vezérigazgató és Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora közösen avatták fel a Debreceni Egyetem és a Chuanzhen Egyetem együttműködésében létrejövő Általános Légiközlekedési és Repüléstechnikai Kutató és Fejlesztő Központ plakettjét.

 1. júniusában a Debreceni Egyetem és a Chuanzhen Egyetem átfogó együttműködési megállapodást kötött az oktatás és kutatás integrálásáról az általános repüléstechnológia terén. A megállapodás értelmében a két egyetem a Morgan Star Group közreműködésével létrehozhat egy kutatási és fejlesztési központot, mely a két intézmény- és ezen keresztül akár a két ország- technológiai innovációs platformja lehet, mely teret ad a különböző technológiai termékek kutatásának és fejlesztésének, tudományos kutatási eredmények cseréjének és tudományos párbeszédek kezdeményezésének. A repüléstechnológián kívül az együttműködési területek bővülhetnek.

“Ha megnézzük a tartomány gazdasági stratégiáit, a fő csapásirányok párhuzamosak a Morgan Starral kötött megállapodásunkkal, melyek a gépgyártást, műszaki területeken folytatott együttműködést érintik. Ez azt is jelenti, hogy a Debreceni Egyetem elsőként lépett be abba az együttműködésbe, mely Fujian tartomány és Magyarország közötti ipari innovációban kezdetét veszi”- fogalmazott Prof. Dr. Szilvássy Zoltán rektor.

A megbízatásoknak szimbolikus keretet adott a “plakettátadás”, melyet a gazdasági és kereskedelmi összeköttetés kapcsán az MSG vezérigazgatója,  Steve Guo, az oktatási együttműködéseket illetően pedig az MSG művészeti igazgatója, Szilasi Alex zongoraművész vett át.

A Konferencián aláírási ünnepség keretében Fujian Tartomány Kereskedelmi Hivatala és az MSG aláírta a gazdasági és kereskedelmi összeköttetési megbízatásra vonatkozó memorandumot; Fang Mingyang, az MSG fuhzou-i irodájának vezetője Árgyelán Auréllal, a Skycruiser tulajdonosával írt alá együttműködési megállapodást; legvégül pedig Zhou Junru, az MSG xiameni irodájának vezetője, és Papp Gábor, a Freelusion társalapítója avatta fel aláírásával az együttműködést.

A kultúra, a kutatás és tudományok fejlesztési megállapodásai mellet a sport és sportinnovációs fejlesztések együttműködéséről és kiterjesztéséről is nyilatkoztak a résztvevők. A Morgan Star Group jelenleg a Teqball Holding egyik legnagyobb befektetője és vásárlója. Az MSG a szerződés megkötése előtt is elkötelezett híve volt a magyar sportinnovációnak, amely egyedülálló az egész világon, ennek tényeként megállapodtak, hogy Kínában két városában Teqball oktatási programot indítanak.  Xiamen lesz az első kínai város, ahol nemzetközi színvonalú bajnokságot szervez a cég. 
  

Zhou Junru az esemény végén úgy nyilatkozott, “Az MSG továbbra is minden tőle telhetőt megtesz a magyar-kínai kapcsolatok előmozdításába.” - , hogy a két ország között egy erős híd alakulhasson ki kulturális és technológiai téren is.

 

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A Budapest rovat további hírei

Magyar családok a felvidéki Sólyom Gyermekei Központ és Nyári táborért jótékonysági gálaműsor Időpont: 2019. 09. 22., vasárnap, 15:00 óra Helyszín: Turay Ida Színház Cím: 1089 Budapest, Kálvária tér...
A budapesti használt lakások iránti kereslet 14 százalékkal csökkent június és augusztus között az előző év azonos időszakához képest. Az egyik ingatlankereső portál adatai szerint ennek egyik oka...
2019. 09. 11-15 között Velencei tavon megrendezett MASTERS evezős Világbajnokságon vettem részt. 52 ország 4100 versenyző állt rajthoz. Én két hajó osztályban indultam, kormányos nélküli négyes,...
Az első két hét tapasztalatai azt mutatják, hogy hiánypótló műsor a Nemzeti Sporthíradó, amely a világ magyarságának sporteseményeit mutatja be az M1 és a Duna nézőinek – írja szerdai közleményében...
A Szingapúri Nemzeti Egyetem új kutatása szerint a rendszeres teafogyasztók agyi régiói szervezettebb felépítést mutatnak azokéhoz képest, akik nem fogyasztják rendszeresen ezt az italt.
A munkahely és a biztos jövedelem magyar érdek - emelte ki Facebook-posztjában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős...
Varázslények - Mesebeli küldetés címmel képzeletbeli kalandra hívja a látogatókat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum legújabb, szombattól látogatható kiállítása a Vajdahunyadvárban.
MOM Kulturális Központ, 2019. szeptember 26. csütörtök 19.00
A modern magyar agráriumot mutatja be a 79. OMÉK.
Idén október 11-13. között újra a Városliget ad otthont a 7. Kürtőskalács Fesztiválnak, melyen az édesszájú látogatókat rekordszámú kürtőskalács-készítő stand várja.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó