Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Idén először a világ 50 országából érkeztek alkotások a Magyar Speciális Független Filmszemlére, mely így egy csapásra nemzetközi fesztivállá avanzsált.

Környezetbarát közlekedés - bemutatjuk Terézváros mobilitási tervét

Ismét jelentkezhetnek a fiatalok az önkormányzat kerékpárvásárlást támogató pályázatára.

Néhány héten belül eltűnik pár nagyon beteg és öreg fa a Hunyadi, illetve a Liszt Ferenc térről.
Augusztus végén kezdődött el az elhanyagolt állapotú Bajza–Bulcsú-aluljáró rendbetétele. A bonyolult tulajdonosi és kezelői hátterű létesítmény felújítását Terézváros kezdeményezte, és összehozta a különböző feleket.
Papi ruhát öltött fáraó, karszékben ücsörgő jóságos nagyapó, Góg és Magóg gigászi fia, félőrült komponista – ez a Liszt Ferenctől Jókain és Adyn át újra Lisztig ívelő szoborkör tökéletesen szemlélteti, mit gondolt arról a városvezetés, milyennek kellett lennie egy köztéri műemléknek az 1900-as évek elején és milyennek a végén.

Ha valóra válnak a tervek, akkor különleges helyszín jön létre a VI. kerületben.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 22 éves férfival szemben, mert eszméletlenre vert egy másik férfit a villamosmegállóban azért, mert az  ránézett.

Környezetvédelmi témájú könyveket ajándékozott az önkormányzat a kerületi oktatási intézményeknek.
Kedden értek haza a tokiói paralimpiáról a magyar küldöttség utolsó tagjai, így együtt köszönthették a csapat tagjait, köztük két kerületi kötődésű sportolót, a parakajakos Kiss Péter Pált és az asztaliteniszező Pálos Pétert.

A baleset az Andrássy úton történt. A férfi – sajtóinformációk szerint – a tilos jelzés ellenére lépett az útra.

Még több hír a Belvárosból

Folytatódik az oltási hét a JEK-ben november 29. és december 3. között.
,,A pesti gettóra emlékezni a legfontosabb dolgunk..."
Belső-Erzsébetvárosban lehet az első pesti „szuperblokk”: az önkormányzat vizsgálja a lehetőséget, hogy csak a lakók hajthassanak be autóval, írta Facebook-oldalán a Színes Erzsébetváros.
A Józsefvárosi Önkormányzat lakossági egyeztetést tartott a Horváth Mihály tér északi oldalának megújításáról - a beérkezett véleményeket és az arra adott válaszokat most részletesen elolvashatják.
Sajnos az elmúlt időszakban az egyre növekvő infláció miatt sok család kerül nehéz helyzetbe Erzsébetvárosban is. Az önkormányzat nagy gondot fordít arra, hogy a rászoruló lakóknak segítséget...
Kilenc és fél év fegyházbüntetést szabott ki első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy többszörösen büntetett férfire, aki tavaly augusztusban az V. kerületben megtámadott egy 75 éves nőt és...
Idén először a világ 50 országából érkeztek alkotások a Magyar Speciális Független Filmszemlére, mely így egy csapásra nemzetközi fesztivállá avanzsált.
Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata - az elmúlt évek gyakorlata alapján - a lakosság részére veszélyeshulladék-gyűjtő akciót szervez 2021. november 13-án, szombaton.
2021. november 16. kedd 18-tól 20 óráig a Polgármesteri Hivatal 300-as termében (Baross utca 63-67.)
Nyitva! Fesztivál Erzsébetvárosban – 2021. november 5-től 30-ig várja az érdeklődőket a Nyitva! x Erzsébetváros fesztivál.
Környezetbarát közlekedés - bemutatjuk Terézváros mobilitási tervét
Szeretettel várjuk az ünnepi rendezvényen!
Egy autós múlt csütörtökön a forgalommal szemben hajtott be a Dob utcába, ahol összetűzött egy biciklis futárral. A sofőr már ekkor ráhúzta a kormányt, majd szintén a forgalommal szemben hajtott be...
Rablás és súlyos testi sértés miatt folytatnak eljárást a ferencvárosi rendőrök két budapesti férfi és egy nő ellen, akik október 23-án dél körül egy kerületi erdős részen megvertek egy fiatal...
Kérjük, segítsék a járvány megakadályozását az alábbi szabályok betartásával!
A 2021. november 1--től 2022. március 31-ig terjedő fűtési időszakban az Önkormányzat fűtési támogatást biztosít a rászorulóknak
Ismét jelentkezhetnek a fiatalok az önkormányzat kerékpárvásárlást támogató pályázatára.
Havi szinten lassult, éves összehasonlításban gyorsult az albérleti díjak emelkedése szeptemberben az ingatlan.com elemzése szerint, amely ismerteti a KSH-ingatlan.com lakbérindexét, valamint, több...

A címlapról

Egy lakásvásárlással, felújítással kapcsolatos döntésnek fontos...
A nagy sikerre való tekintettel egy héttel meghosszabbította a...
Átfogó szemléletformáló kampányt indít 2022-ben a Budapesti...
A kerület több pontján is adventi és hanukai gyertyákat gyújtottak...
A mai fiatalok derűlátóbbak a szüleiknél, ugyanakkor hatékonyabb...
Gulyás Gergely azzal kezdte a csütörtöki Kormányinfót, hogy a...

Könyvajánló

Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.
Ha miattuk újabb lezárásokra kényszerül az ország, lesz irgum-burgum!
A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok magyar vásárló retteghetnek mit hoz a nagy reform.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

Terézváros TV

 

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech