Az orosz Jana Kudrjavceva karikagyakorlatát mutatja be a IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa versenyének selejtezőjében a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. augusztus 7-én. Fotó: Ulrich Fassbender
Az orosz Jana Kudrjavceva karikagyakorlatát mutatja be a IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa versenyének selejtezőjében a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. augusztus 7-én. Fotó: Ulrich Fassbender

A világbajnok orosz Jana Kudrjavceva nyerte az összetett versenyt a IV. magyar ritmikus gimnasztika világkupa-viadalon. Vass Dóra a 27. helyen zárt. 

A világbajnok örült, hogy Magyarországon versenyezhetett

A Világkupa legeredményesebb versenyzője kétségkívül a világbajnok orosz Jana Kudrjavceva volt, aki az egyéni összetett mellett a karika és a labda fináléját is megnyerte, buzogánnyal pedig a negyedik helyen végzett. Az MTK Gála ideje alatt megtisztelte jelenlétével a sajtót a világbajnok, aki életében először járt Magyarországon, és megköszönte a magyar közönség szeretetét.

Jana Kudrjavceva: Jól éreztem magam Budapesten, ahol még soha nem jártam. Nagyon jól esett a magyar közönség szeretete. A gyakorlataim jól sikerültek, igaz buzogánnyal rontottam, de ez amiatt volt, mert hosszú idő telt el két versenyszám között. A híressé vált labdaelemem azért maradt ki a programból, mert fejleszteni szeretnék rajta. Azok közé a versenyzők közé tartozom, aki jobban szeretik a versenyhelyzetet, mint az unalmas edzéseket. A verseny doppingol, jó hatással van a teljesítményemre. Margarita Mamunnal jó barátok vagyunk, annak ellenére, hogy a sportban a legfőbb riválisom. Ezt ki kell zárni, rendszeresen kommunikálunk, és teljesen külön kezeljük a civil életünket.
Édesapám egykori olimpiai bajnok úszóként profi tanácsokkal lát el a versenyek előtt, és minden megmérettetés előtt mond egy jó szót. De nem csak ő számít, a példaképeim is erőt adnak. Minden idők legeredményesebb orosz rg-s versenyzője Jevgenyija Kanajeva, ő a nagy példaképem, de az ukrán Natalia Godunko-ra is felnézek. 2017-ben jó emlékekkel térek vissza Magyarországra, a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságra.    
Az egyéni versenyzők ezúttal buzogánnyal és szalaggal szerepeltek. Előbbivel Vass a 17., utóbbival a 24. lett.

Vass Dóra karikával kilencedik

Vass Dóra a 9. helyen végzett a FIG IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupán a karika fináléjában a budapesti Syma csarnokban. Vasárnap egyéniben a karika, a labda, a buzogány és a szalag döntőire került sor, míg a legjobb együttes kéziszer-csapatok 5 szalaggal és 3 pár buzogány-2 karikával versenyeztek.

Vass Dóra karikagyakorlatát mutatja be a IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa versenyének selejtezőjében a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. augusztus 7-én. Fotó: Ulrich Fassbender

Vass Dóra karikagyakorlatát mutatja be a IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa versenyének selejtezőjében a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. augusztus 7-én. Fotó: Ulrich Fassbender

A Világkupa egyéni összetett győztese az orosz Jana Kudrjavceva két szerrel, labdával és karikával is az első helyen végzett. Szalaggal az ukrán Anna Rizatdinova, buzogánnyal az orosz Margarita Mamun állhatott a dobogó tetejére. Az együttes kéziszer-csapatok versenyében 5 szalaggal Oroszország lett az első, 3 pár buzogány-2 karikával pedig Olaszország csapata diadalmaskodott.

A több mint 30 szoros magyar bajnok Vass Dóra, a házigazda jogán választhatott egy finálés szert, ez pedig a karika volt. Vass hibátlan gyakorlatot produkált a döntőben, és felszabadultan versenyezve a magyar közönség nagy örömére gyönyörű gyakorlatot adott elő. A háromszoros világbajnoki döntőstől megtudhattuk, hogy azért választotta a karikát, mert szeretett volna egy hibátlan gyakorlattal búcsúzni a magyar Világkupától, mivel ezen a szeren hibázott a selejtezőben.

Vass Dóra: A fináléban nagyon jól sikerült a karika gyakorlatom. Én már a kezdeti bemutató után kijöttem, de volt még három percem a szólításig, így az első drukk is kiment belőlem. Pont szükségem volt erre az időre. Tét nélkül versenyezhettem, azért is választottuk edzőmmel a karikát, mert a selejtezőben ebben volt a legnagyobb baki.
Szerettünk volna a magyar közönségnek ezt hibátlanul bemutatni, és hogy a bíróknak is pozitív emlékkép maradjon meg erről a szerről, főleg az olimpiai kvalifikációs vb előtt. Szerencsére most mindent összejött.
Végül is az egész versenyt jó szájízzel zárom. Ha a részletekbe megyünk, a csütörtöki pódium edzésem nem sikerült túl jól, a pénteki karika gyakorlatban a rizikós elemet megcsináltam, és utána az átvételnél ejtettem. Ezen a 10 másodpercen kívül jó volt a gyakorlat. Nem is értem mi történt, mert a melegítéskor képtelen voltam hibázni.  
A labdánál már nem volt bátorságom, görcs volt bennem. Tudtam, hogy itt nem hibázhatok, vissza is fogtam magam. Szombaton a buzogány nagyon jól sikerült, az edzőm is elégedett volt vele. Idén ez volt a legjobb szerem.
A szalag kicsit maszatosra sikerült, de nem volt komolyabb rontásom. Örülök, hogy budapesti közönség előtt versenyezhettem, és hogy a televízió és a média is ilyen nagy érdeklődést mutatott versenyünk iránt, mostantól a stuttgarti szeptemberi olimpiai kvalifikációra összpontosítok.     Vasárnap 11.30-től a szerenkénti döntőket rendezik.

Egyéni összetett, végeredmény:

1. Jana Kudrjavceva (orosz) 75.300 pont

2. Margarita Mamun (orosz) 75.050

3. Melitina Sztaniuta (fehérorosz) 73.150

...27. Vass Dóra 63.650

 

 

Ulrich Fassbender fotói a kupáról:

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a tiszta forrásból megtermelt energia termelésében és tárolásában. Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai fejlesztésekre hétmilliárd forint vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – közölte az intézmény...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik pénteken a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a...
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti...
Átadták a megújult Sió-zsilipet kedden, az újjáépített Sió-zsilip közösségi térré alakított, parkosított egykori üzemi területe szerdától nyitva áll a közönség előtt.
A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)...
Az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról indít kérdőíves társadalmi egyeztetést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Sokkal több van ebben a városban! címmel mutatta be 101 pontból álló programját Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt pénteken...

A címlapról

A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik...
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök...
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális...
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.