Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Bemutatók sorozatával, izgalmas krimikkel, szerelmi háromszögekkel és intrikákkal indul az őszi évad az Udvari Kamaraszínházban. A megidézett pillanatok egyszerre szórakoztató és nevelő célzattal születnek újjá a színpadon, egy remek alkotói gárda összjátékában.


TIZENNYOLC

Az Andrási Attila által írt és rendezett darab, a TIZENNYOLC a Magyar Királyság utolsó három napjának eseményeit dolgozza fel.

Az I. Világ-állóháborúban gyorsan kialakul a véres rend. Tarthatatlanul tartós állapot. És akkor a németek kinyitják Pandóra szelencéjét: rászabadítják Lenint Oroszországra. Ez a színdarab nagy segítséget nyújt a nézőknek az összezavarodásban. Mert ez volt a kor szelleme.

Előadások:

 • 2022. január 29. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. március 25. 19:00, Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 20. 19:00, Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 20. 19:00, Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetes: 


TIZENKILENC

A TIZENKILENC című előadást, amelyet Andrássy Attila Jászai Mari-díjas író-rendező írt és rendezett, megújult szereposztásban láthatják az érdeklődők. Báró Lehár Antal szerepét Varga Tamás délvidéki színművész alakítja, II. Miklós szerepében pedig a karakteres hangú Juhász Károly debütál.

Színdarab szabadságról, szerelemről és szabad szerelemről. A múlt és jövő kibékíthetetlenségéről. Vonatról, repülőről és gyalogos katonákról. Első osztályról, másodosztályról és harmadosztályról. Igenekről és nemekről, mostról és majdról, múltról, jövőről és a kilátástalan jelenről.

Előadások:

 • 2022. február 4. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 4. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetesért kattintson ide!


A VÖRÖS PIMPERNEL

Báró Orczy Emma regénye alapján a színdarabot Szigeti Réka írta, a darabot Krizsik Alfonz rendező viszi színre, zenéjét a Liszt Ferenc-díjas Zsoldos Béla szerezte.

Az emberi szabadság fajsúlyos kérdései még nem leltek megnyugtató válaszra….

Az alkotók megtalálták a rést a pajzson, és akikkel úgy kalandozhatunk a francia forradalom idejére, hogy közben a kulisszákat is bejárjuk.

Előadások:

 • 2022. február 16. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 6. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 26. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

ZERGETÁNC

Pozsgai Zsolt érdemes művész ZERGETÁNC című darabját tekinthetik meg az érdeklődők a Pozsonyi úti Altemplomban, Kálló Béla Jászai Mari-díjas színművész rendezésében. A történet Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem személyes tragédiái köré szövődik.

A távoli országból jött nemes hölgy hagyományosan szófogadó módon vállalja egy számára ismeretlen magyar úrral való politikai házasságát. Azonban hogyan viselkedjen, ha a sors úgy hozza, egy idegen ország és népe érdekében részt kell vennie a politikai életben, betöltve a tekintély pozícióját?

Előadások:

 • 2022. március 18. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 31. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetes:


VIOLIN & WOMAN show

Nédó Olga Príma- és Kölcsey-díjas hegedűművésznő 9 évesen fogott először hegedűt a kezébe, csodagyerekként tartották számon.

2022-ben újra az MKUK színpadán láthatják őt, aki olyan nevekkel lépett fel karrierje során, mint Richard Claydermann és José Cura és külön erre az alkalomra állította össze a magyar népdalokból álló repertoárját crossover stílusban Zsoldos Béla áthangszerelésével.

Koncertek:

 • 2022. január 14. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 1. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. június 17. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

MÁTYÁS ÉS JANUS

Magyarország, 1472. Mátyás király…Árulás…..Janus Pannonius…..Vitéz János…... A király döbbenten áll. MIÉRT? Az árulás, a felkelés oka kiderül….de ez minden eddiginél nagyobb meglepetés Mátyásnak….és a nézőnek.

Előadás:

 • 2022. április 25. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetesért kattintson ide!


A KIRÁLY ÉS A SZŰZ

1237-ben a tatár seregek vezére küldött egy levelet IV. Bélának: „… Tudom, hogy gazdag és hatalmas király vagy, sok katonád van, és egyedül kormányzol egy nagy országot. Ezért nehéz önként alám vetned magadat: mégis jobb és üdvösebb lenne neked, ha önként behódolnál nekem.”

 A IV. Béla és legkedvesebb leánya, Anna hercegnő kapcsolatára épülő darab kiválóan mutatja be a kort, egy király bizonytalanságait, döntéseinek hátterét, hogy „végre erős legyen, és rendet tegyen ebben az országban”

Előadás:

 • 2022. február 11. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 6. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

FEHÉR SZARVAS

Széthulló félben az ország. Az ideiglenes demarkációs vonalak lemerevedni látszanak. Erdélyből nézve Budapest úgy tűnik, végleg köddé válik. Az ezeréves rend felbomlik, a társadalmi szerepek felcserélődnek. Pisztolyok emelkednek lövésre, a zavarosban halászók kivetik hálóikat. Szemesnek áll a világ… és a szemtelennek. 

Előadás:

 • 2022. február 22. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 28. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetesért kattintson ide!


ANJOUK

„… és látta, hogy menye, Johanna úrnő kevély meg nagyravágyó, és a megszokott emberi mértéken túl van, vágyakozik az e világi dicsőségre, férje András király iránt nem mutat királyi tiszteletet, és látható, hogy minden akarata – még a lehetőségén túl is – az, hogy őt megfossza
a koronától és az országtól …”

Előadás:

 • 2022. március 5. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől) - PREMIER
 • 2022. március 10. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 8. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Szeretettel várjuk Önt is budapesti előadásainkra a Pozsonyi úti Altemplomba!

A Budapest rovat további hírei

A főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre azt mondta: szólnak érvek amellett, hogy a Lánchídon csak buszok és kerékpárosok közlekedjenek.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk...
Élesítsd az IGAZI VEZETŐT magadban az 5 KRAFT-vezetői minőség mozgósításával.
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be Fischer Ádám karmester és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével eddigi legnagyszabásúbb, négy estén át...
A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak.
Emlékeink 65 címmel készül jubileumi gálaműsorra a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Táncszínházban május 18-án, ahol meglepetés vendégekkel idézik meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait.
A levegőminőség mérése egyre fontosabb környezetvédelmi kérdés a világ nagyvárosaiban, és nincs ez másként Budapesten sem.
Közel 100 előadóval és több mint 1000 résztvevővel, idén immár hetedik alkalommal rendezik meg május 11-12-én Budapesten a PREGA Konferencia és Kiállítást.
Az intimlézerről mára sokan tudják, hogy megoldás az inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, de arról kevesebbet hallani, hogy esztétikai okokból is választják a nők ezt a...
Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken délelőtt tartották a Főpolgármesteri Hivatal udvarán.

A címlapról

A főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre...
A Fővárosi Közgyűlés 1999-ben, 2008-ban és 2011-ben - tehát utoljára...
Nyolc nagyszabású, egyedi tervezésű hangkeltő installációval várja a...
Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...

Könyvajánló

A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.
Élesítsd az IGAZI VEZETŐT magadban az 5 KRAFT-vezetői minőség mozgósításával.
"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech