Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Egy lakásvásárlással, felújítással kapcsolatos döntésnek fontos része, hogy tájékozódunk arról, milyen forrásokra, segítségre számíthatunk.

Nehéz és időigényes azonban minden támogatási formát egyenként részletesen áttanulmányozni, és sok bizonytalanság, kérdés merülhet fel a jogosultságunkkal és azzal kapcsolatban, hogy melyeket lehet együttesen igénybe venni, illetve mik zárják ki egymást. Ehhez ad segítséget a Családtámogatási kalkulátor. Az első benyomásokról egy-egy tesztelőt is megkérdezett a csalad.hu.

Házas, élettársa van, vagy egyedülálló? Hány gyermeket nevel? Szeretne-e a jövőben gyermeket vállalni? Rendelkezik saját tulajdonú lakással? Milyen otthonnal kapcsolatos tervei vannak? – Ha néhány ilyen és ehhez hasonló kérdésre válaszol, a kalkulátor segítségével megtudhatja, melyek a jelenlegi élethelyzetéhez és a jövőbeni terveihez leginkább illeszkedő támogatási formák.

A Családtámogatási kalkulátor által összeállított listában megtalálhatja mindazokat a támogatási formákat, amelyeket igénybe vehet. A hiteles, szakértők által összeállított tájékoztatókban részletesen olvashat a támogatási formákra vonatkozó szabályokról és feltételekről is. A kalkulátor segítségével kiszámolhatja, hogy a maximális összegből mennyit igényelhet, és azt is megtudhatja, hogy ha változik az élethelyzete (például gyermeket vállal vagy összeházasodik az élettársával), milyen elemekkel bővül az állami támogatásokra való jogosultsága.

A kalkulátor által összeállított listából kiválaszthat egy-egy támogatási formát is, és a specifikus kérdések megválaszolása után megtudhatja, hogy valóban jogosult lehet-e az adott támogatásra és pontosan mekkora összeg erejéig. A kalkulátor segítségével arról is információt kaphat, miként alakíthatja át a terveit úgy, hogy az megfeleljen az adott támogatási formának, és útmutatást kaphat azzal kapcsolatban is, ha más támogatási forma esetleg jobban megfelelne az igényeinek.

"Kipróbáltam a kalkulátort, nagyon logikusan felépülő, gyorsan megválaszolható kérdésekkel lehetett előrejutni az egyes támogatási formák részleteinek megismerésében. Régóta gondolkozunk férjemmel, hogy a gyerekeknek valamilyen, az életben való indulásukat segítő előtakarékossági formát keressünk. A kalkulátornak hála, most tervezzük is meglépni ezt, a Start-számlára fogunk befizetni és babakötvénnyel próbáljuk segíteni majdani életkezdésüket" - osztotta meg tapasztalatait Zsuzsa, négygyermekes édesanya.

A Családtámogatási kalkulátor rendszerében 33 igénybe vehető állami családtámogatási forma található meg, csoportokba rendezve. Az Otthonteremtési támogatások, a családalapításhoz, a gyermek vállalásához kötődő támogatások, a gyermekneveléshez kötődő támogatások és ellátások, a nagycsaládosokat érintő támogatások, illetve a Családvédelmi akcióterv valamennyi formáját megismerheti a segítségével.

"Jelenleg nincs olyan kalkulátor, ami az állami támogatások rendszerét ilyen alapossággal dolgozza fel. Itt nem csupán egyetlen támogatási formának és a hozzá kapcsolódó jogosultságnak tudunk utánanézni, számolni. A kalkulátor minden olyan családtámogatási formát felsorol, amire jogosult lehet a felhasználó, ráadásul alaposabb, biztosabb információkat kaphat minden állami támogatásról. Így nemcsak arról tájékozódhat, hogy mik a jogosultság feltételei és hogy mennyi pénzhez juthat általa, hanem arról is, hogy hol, hogyan, meddig igényelheti, és mire kell különösen figyelnie az igénylési folyamatban” - véli Balázs.

A kalkulátor által szolgáltatott eredmény nem helyettesíti a támogatások dokumentumokkal igazolt igénylési folyamatát, kizárólag támpontot és könnyen értelmezhető segítséget kíván adni a hatályos jogszabályok alapján, ezért minden benne közölt adat tájékoztató jellegű.

Forrás:csalad.hu

A Budapest rovat további hírei

A koronavírus-betegség súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban...
Április 3-ára írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök, a választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást...
2021. január 1-jén lépett érvénybe a kormány új támogatási akciója, amellyel a gyermeket nevelő családok otthonteremtését segítik. Az otthonfelújítási támogatás néven híressé vált kezdeményezést...
Weboldal készítés Budapest - Ezt a három szót beírva a google keresőjébe sokkal több találat van, mint Magyarország bármely városával együtt beírva a weboldal készítést. (x)
A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt – többek között erről...
A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított...
Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó: megvalósult a bírák és az ügyészek béremelése! - írta az igazságügyi miniszter keddi Facebook-bejegyzésében.
Elkészült a 2022. évi fővárosi kéményellenőrzési ütemterv.
Ünnepeink sok mindenről szólhatnak, de azért valljuk be, az evés mindig központi szerepet játszik bennük. Ebből kifolyólag minden ünnepnek meg is vannak a sajátos ételei, és bár a karácsonyi fogások...
A kormány megbecsüli és elismeri a kulturális dolgozókat, s ezt nagymértékű béremeléssel is kifejezi - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

A címlapról

A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...
​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor...
​​Tájékoztató a településkép védelméről szóló 30/2017. (IX.29.)...
Január 12-től már utalják és kézbesítik az első idei, öt százalékkal...
A koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt újabb egy...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech