Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A kerület több pontján is adventi és hanukai gyertyákat gyújtottak november utolsó hétvégéjén.

A járvány miatt tavaly nem ünnepelhettek együtt a II kerületiek. Idén egybeesett advent első vasárnapja és a hanuka első napja, így az első gyertyákat is egynapon gyújthatták meg az ünneplők világszerte, így a II. kerület több városrészében is.

A Hűvösvölgyben a Bánffy György Emlékparkban november 27-én az első gyertyát Esterházy László kanonok, a máriaremetei bazilika plébánosa gyújtotta meg, és Kovács Gergely, a pestidegkúti református gyülekezet lelkészével, valamint Őrsi Gergely polgármesterrel közösen szólt az egybegyűltekhez. Az adventi hangulathoz a Kiss Zenede növendékeinek éneke és furulyajátéka is hozzájárult.

A Pasaréti téren érdeklődők és a szombat esti szentmisére igyekvő hívők sokasága várta az első gyertya közös meggyújtását a nagy adventi koszorún, amelyet a körforgalom köré helyeztek el. A téren Kálmán Peregrin OFM plébános mondott imát és osztotta meg gondolatit az adventi várakozásról, majd Őrsi Gergely polgármesterrel együtt gyújtotta meg az első gyertyát a tér közepén.

A Mechwart ligetben advent első vasárnapján egy kivilágított tűzoltóautó várta a gyerekeket, majd Takács Barbara és Kiss Diána Ivett operaénekes, illetve Faragó Dóra énekművész adott ünnepre hangoló koncertet a téren összegyűlt családoknak, érdeklődőknek. A hagyományos adventi programsorozatot Őrsi Gergely polgármester nyitotta meg, majd Zalán atya osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, adott áldást és gyújtotta meg a ligetben felállított koszorú első gyertyáját.

Szintén vasárnap, november 28-án vette kezdetét a zsidóság egyik legnagyobb ünnepe, a nyolc napon át tartó hanuka. A II. kerületi zsidó közösség ezúttal a szabad ég alatt, a Lövőház utcában gyűlt össze, hogy megemlékezzen a makkabeusok győzelméről, a jeruzsálemi szentély újraavatásáról, valamint a nyolc napon át égő mécses csodájáról. A hideg időben a jelenlévőket forró teával és a hagyományoknak megfelelően olajban sült fánkkal kínálták. Verő Tamás főrabbi vezetésével elhangzott az ilyenkor szokásos három áldás, majd Őrsi Gergely polgármester meggyújtotta az első gyertyát.

(masodikkerulet.hu)

Még több hír Budáról

A polgármestert újabb igazolt, óvodai koronavírus-fertőzéses esetekről tájékoztatták az intézményvezetők.
A végéhez közelednek a munkálatok a Pünkösdfürdő parkban, már csak az utolsó simítások vannak hátra, adta hírül a Főváros.
A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ két napon keresztül, 2022. január 10-én és 11-én ismét...
Benjamin a II. kerület idei első újszülöttje, aki január 1-jén 1 óra 51 perckor született. A családot nemrég Őrsi Gergely polgármester is meglátogatta.
Tájékoztatják Önöket, hogy a magánszálláshelyet, valamint az egyéb szálláshelyet üzemeltető szálláshely-szolgáltató köteles az adott évre vonatkozóan a tárgyévet követő év január hó 31. napjáig a...
Oltási akció a Kapás utcai rendelőintézetben!
Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű...
Természetvédelmi oltalmat kapott idén január elsejétől a fővárosi közgyűlés rendelete értelmében a harmadik kerületi Óbudai-sziget ártéri erdeje.
Biztonságosabb a közlekedés a megújult zebrán a Fillér utcai iskolánál.
2022. január 31. napján lejár a 2021. évre kiadott engedélyek érvényessége.
Május 14-15-én egy különleges felállásban érkezik az idei Budapest100.
Újbuda Önkormányzata pályázatot írt ki 300 literes esővízgyűjtő tartályokra
Az ünnepek alatt is jó ütemben haladtak a Solymár utcai bölcsőde felújítási munkálatai.
A Fővárosi Közgyűlés természetvédelmi területté nyilvánította az Óbudai-szigetet körbeölelő galériaerdőt december 15-ei, idei utolsó ülésén.
Idén májusban zárult a Közösségi Költségvetés 2021 kampány melynek során Önök ismét sok jó ötlettel álltak elő a kerület fejlesztésére, és még többen adták le voksukat a szavazókörbe jutott...
Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai és munkatársai is csatlakoztak az önkormányzat akciójához, és többek között saját készítésű adományokkal érkeztek Fő téri vásárunkba,...
Idén is keressük Óbuda legszebb karácsonyfáját, ezért ebben az évben is karácsonyfa-díszítő versenyt hirdetett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kerületi oktatási-nevelési intézményeknek. Összesen 25...
Az Egészséges Budapest Program keretében a Szent Margit Rendelőintézet telephelyeire az ősz folyamán több ütemben érkeztek új orvostechnológiai és diagnosztikai eszközök összesen 159 millió forint...

A címlapról

A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...
​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor...
​​Tájékoztató a településkép védelméről szóló 30/2017. (IX.29.)...
Január 12-től már utalják és kézbesítik az első idei, öt százalékkal...
A koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt újabb egy...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech