Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Több mint hatmillió ártatlan áldozat, sorsuk, történetük az egész emberiség sorsát visszavonhatatlanul megpecsételte.

Közös felelősségünk, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő. A mai napon a holokauszt áldozataira emlékezünk.

A világ minden táján mécsesek gyúlnak és imák szólnak az elhunytakért január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján. Minden évben ezen a napon gyűlünk össze, hogy emlékezzünk több mint hatmillió embertársunkra, akiket vallásuk, etnikai hovatartozásuk, bőrszínük, szexuális irányultságuk vagy politikai nézeteik miatt üldöztek és gyilkoltak meg a holokauszt idején.

Hagyományainkhoz híven idén is a Bécsi úton állított emlékkőnél – közel az egykori óbudai téglagyárhoz, ahonnan honfitársainkat hurcolták halálba – emlékeztünk meg az ártatlan áldozatokról.

A tiszteletadás a Megemlékezés a holokauszt áldozataira című vers megrázó soraival kezdődött, amelyet Boronyák Gergely színművész megindító előadásában hallgattak meg a megjelentek.

Ezután dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere megemlékező beszéde hangzott el. Kiemelte: a holokausztra nincs magyarázat, hiszen arra, hogy országok a saját polgáraikat zárják szögesdrót mögé, és gyilkoltatják meg, nincs felmentés. Amikor a visszaemlékezéseket halljuk, amikor azt olvassuk, mi történt, mondta a polgármester, akkor nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az emlékezésre milyen nagy szükség van. Szükség van, hiszen a gyűlölet, a kirekesztés napjainkban is jelen van a közbeszédben.

“A holokauszt nem a gázkamrákkal kezdődött, hanem szavakkal és gyűlölettel” – idézte a polgármester Lily Ebert magyar származású túlélőt. Ez a megemlékezés azért is fontos, hangsúlyozta, hogy legyen világos: a gyűlöletnek és a gyűlölködésnek gátat kell szabni, mert olyan társadalmat épít, amelyben ember ember ellen fordul.

A polgármester szavai után a tiszteletadáson a megjelentek elhelyezték a megemlékezés koszorúit, és főhajtással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nevében dr. Kiss László polgármester és Burján Ferenc alpolgármester,

a Demokratikus Koalíció III. kerületi szervezete nevében Zábó Attila elnök és Domokos Ágnes képviselő,

az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség nevében Győrfi László elnök és Tóth Gábor kabinetfőnök,

Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiségi Önkormányzat nevében Sztojka István alelnök és Dudás Ottó képviselő,

Óbuda-Békásmegyer Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat nevében Wesolowski Korinna Katalin elnök,

Óbuda-Békásmegyer Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat nevében Horti Andrásné elnök,

helyezték el koszorúikat.

(obuda.hu)

Még több hír Budáról

Az önkormányzat idén is díjazta azokat a kerületieket, akik kiemelkedőt alkottak Budafok-Tétényben. Díszpolgárnak Radóczy Máriát választották.
A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő.
Júniustól már kedvezményesen fürdőzhetnek a kerületben élő nyugdíjasok a Szent Lukács Gyógyfürdőben!
Minden év június hónap harmadik vasárnapján ünnepeljük apák napját. Hogy kifejezzük szeretetünket, ragaszkodásunkat és köszönetet mondjunk nekik.
Elkészült a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda 50 méteres medencéjének ideiglenes helyreállítása – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a kerület MSZP-s polgármestere.
Tisztelt Lakók! A Péterhegy városrészre készített forgalomtechnikai felülvizsgálat részeként megvizsgálták a Kapolcs utca megnyitását és több utca egyirányúvá tételét.
A Pedagógusnap alkalmából fővárosi kitüntetést kapott Tamaskáné Fekete Erika és Békefi Gábor.
A Böszörményi úti turulszobor környezetének átalakítására programalkotó pályázatot hirdetett tavaly a Hegyvidéki Önkormányzat.
Az Óbudai Önkormányzat a következő cikket tette közzé az oldalán:
A Budavári Önkormányzat az alábbi cikket tette közzé oldalán:
Idén először, az ilyenkor szokásos Hegyvidéki Napok helyett Hegyvidéki Nyári Piknikre várta a kerületieket és barátaikat a szervező MOMkult és az önkormányzat.
Budafok-Tétényben is elindult az Odaadó Program.
AZ alábbi cikk a Budavári Önkormányzat híroldalán jelent meg.
Átadták Magyarország első mesterséges intelligencia tanszékét a Bosch és az ELTE együttműködésében a Lágymányosi Campus Informatikai Karán.
A Hajógyári-szigeten az autóval érkezőknek a Gyereksziget ideje alatt forgalmi változásra kell számítani.
Őrsi Gergely : Gyereknapi falfestmény-meglepetés - Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk és a magyar népmesék piros madara díszíti az egykori katonai akadémia kerítését a Pasaréti úton
Milyen is a mesebeli kőleves? Nem kell hozzá más, mint egy darab kő és egy kis ravaszság, s máris kész a finomság.
Ez a cikk a Budavári Önkormányzat híroldalán jelent meg.

A címlapról

A rendőrség közzétett egy figyelemfelkeltő videót arról, hogy...
Köztudott, hogy kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga...
A család, az oktatás és a kultúra is erőforrás az ország számára –...
Egy európai kutatás szerint Magyarországon és Olaszországban a...
Az iskolai szünet kezdetével összehangolt forgalmi változások...
Októberig fenntartja a kormány az élelmiszer-, valamint a...

Könyvajánló

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech