Ausztria - Magyarország Szöveg:	Bordeaux, 2016. június 14. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 2-0-ra legyőzték Ausztria csapatát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott mérkőzésen a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Ausztria - Magyarország Szöveg: Bordeaux, 2016. június 14. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 2-0-ra legyőzték Ausztria csapatát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott mérkőzésen a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Magyarország csapata 0:2-re legyőzte Ausztria válogatottját a Franciaországi labdarúgó Eb-n. (Frissítve: 2016.06.15.13:00)

Budapest, 2016. június 14. Szurkolók ünnepelnek Budapesten, az Erzsébet körúton, miután a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztria csapatát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott mérkőzésen Bordeaux-ban 2016. június 14-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2016. június 14. Szurkolók ünnepelnek Budapesten, az Erzsébet körúton, miután a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztria csapatát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott mérkőzésen Bordeaux-ban 2016. június 14-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szurkolók ünnepelnek Budapesten, az Erzsébet körúton. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szurkolók ünnepelnek Budapesten, az Erzsébet körúton. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az első forduló után a magyar válogatott vezeti az F csoportot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Gera: megjött az étvágyunk

"A meccs után nem arról volt szó az öltözőben, hogy nyertünk, akkor ezzel el is végeztük a dolgunkat és már boldogan mehetünk haza. Megjött az étvágyunk" - mondta a Ferencváros középpályása, aki arra a kérdésre, hogy bírni fogják-e azt a fizikális terhelést, hogy négynaponta játszaniuk kell, nevetve csak annyit válaszolt a maga 37 évével, hogy persze, hisz fiatalok mindannyian.

Gera szerint jó csapatot vertek meg annak köszönhetően, hogy középen jól zártak, de a pálya minden területén partiban voltak a riválissal.

"Az első percben örülhettünk, hogy nem 1-0 volt oda. Nagyon nagy tempóban kezdtek, kellett öt perc amíg felvettük a ritmust, de utána már nem volt gondunk. A félidőben az hangzott el, hogy ne adjunk több területet az osztrákoknak, a lehetőségeink ugyanúgy meglesznek a folytatásban is, csak ki kell használni őket" - értékelt Gera Zoltán, aki elismerte, a vezető gól után a kiállítás jelentősen befolyásolta a meccset.

Szalai Ádám több mint másfél év után talált ismét kapuba tétmérkőzésen,

ezzel kapcsolatban kifejtette, nagyon kemény időszakon van túl, de a sok munka most kifizetődött.

"Csak magamnak sikerült bizonyítanom, mert a kritika a sport része, azt el kell fogadni" - mondta a Németországban légióskodó csatár, aki elmondta, azt szeretik a szurkolók, aki gólt rúg, öt perccel korábban még nem szerették, de szerinte ilyen a profi világ, nincs ezzel baja.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint ettől a győzelemtől nem lett esélyes Magyarország,

de szeretnék most kiélvezni ezt a pillanatot, ugyanakkor szerdától ugyanúgy készülnek tovább Izland ellen.

"Elszámolták magukat a letámadás terén, azt hitték, hogy három-négy emberrel be tudnak csapdázni minket és megzavarodunk hátul, de ezt gyakoroltuk folyamatosan, hogyan hozzuk ki a labdát ilyen helyzetben" - válaszolt a győzelem kulcsát firtató kérdésre a Bursaspor szélsője, aki szerint tőlük játékosoktól az a legkevesebb, hogy ilyen alázattal és akarattal játszó csapatot láttak a szurkolók. Kiemelte még, hogy kapják a videókat otthonról, ami óriási élmény számukra, látják, mekkora örömet sikerült szerezniük az embereknek, de ezt még fel kell dolgozniuk.

A második gólt szerző Stieber Zoltán arról beszélt a meccs után, hogy

biztos volt a sikerben a találata után, a csapat játékával kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy élményszámba ment, ahogy társai kihozták a labdát hátul az osztrákok folyamatos letámadása ellenére is.

"Az egység az erényünk, akik nem kezdők, azok is készen állnak, ha be kell szállniuk" - mondta Stieber, aki elárulta, mostani gólját előrébb helyezi a sorban, mint a selejtezők során lőtt finnországi találatát, noha az győztes gól volt.

"Jobbak voltunk, nemcsak az eredményben, hanem játékban is. Gyorsabbak voltunk, jobban játszottuk be az üres területeket és átjátszottuk a középpályájukat" - jelentette ki Lang Ádám, aki mesélt arról is, hogy amikor kijöttek a pályára, akkor majd felrobbant a stadion a hangorkántól, s ő az ilyen élményekért kezdett el futballozni.

A 44 év után Eb-résztvevő magyar válogatott sikerével reális esélyt teremtett arra, hogy továbbjusson a csoportjából, de erről egyelőre egyik játékos sem akart beszélni.

A magyarok legközelebb szombaton Izlanddal találkoznak Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfelük Lyonban. A hat négyesből az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

A magyar győzelem sajtóvisszhangja:

UEFA.com:
    "Magyarország sokkolta Ausztriát" - olvasható az Európai Labdarúgó Szövetség honlapjának napi összefoglalójában, amely Szalai Ádám góljának videójával kezdi tudósítását. Az alcímben az UEFA kiemeli, Magyarország 1964-ben nyert utoljára mérkőzést a kontinensviadalon.

    Németország:
    -----------
    Kicker:

    "A Bundesliga-triója teljesítette a magyarok álmát"
    A mértékadó német sportnapilap szerint a találkozó legjobbjának választott Kleinheisler László (Werder Bremen) mellett a két gólszerző, Szalai Ádám (Hannover), és Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg) volt a siker fő letéteményese. A lap kiemeli a német Bernd Storck szövetségi kapitány munkáját, illetve a hosszú évekig a Bundesligában légióskodó Király Gábort, aki Lothar Matthäust megelőzve lépett elő a legidősebb Eb-n szereplő futballistává.

    Deutsche Welle:
    "Magyarország sokkolta Ausztriát"
    A cikkben kiemelik, hogy a második félidő volt a döntő, akkor megjött a magyarok önbizalma, ez eredményezte a gólokat és a teljesen megérdemelt győzelmet.

    Frankfurter Allgemaine Zeitung:
    "Két Bundesliga-játékos vezette győzelemre Magyarországot. Szalainak és Stiebernek nehéz napjai voltak a német élvonalban, de nem úgy az Európa-bajnokságon."

    Spanyolország:
    -------------
    Marca:

    "Magyarország visszatért a nagyok közé"
    A spanyol cikk szerint ugyan az osztrákok Alaba révén alig fél perc elteltével megszerezhették volna a vezetést, ezt követően azonban kiábrándító teljesítményt nyújtottak, a 44 év után az Eb-n szereplő magyarok pedig teljesen megérdemelt győzelmet arattak. "Magyarország a főbejáraton tért vissza az európai futballba" - írják.

    Mundo Deportivo:
    "Nagyszerű focival lepte meg a magyar válogatott az osztrákokat. Magyarország eddig az Eb kellemes meglepetése, pozitív csalódása."

    Olaszország:
    ------------
    Corriere dello Sport:

    "Ausztria-Magyarország 0-2, Szalai-Stieber kiütötte Alabáékat"
    Az olasz sportnapilap szerint a magyarok rendkívül bátor futballal győzték le az osztrák csapatot, amely a selejtezősorozatot többek között a svédek és az oroszok előtt veretlenül nyerte meg. A cikk szerzője Kleinheisler László lendületes játékát emelte ki, illetve - a gólszerző Szalai Ádám és Stieber Zoltán mellett - a kapus Király Gábort. Hozzáteszik, a magyarok ezzel a sikerrel karnyújtásnyira kerültek az álmuktól, azaz a továbbjutástól.

    Franciaország:
    -------------
    L'Équipe:

    "Magyarország meglepte Ausztriát"
    A franciák szerint az első félidőben inkább az osztrákok irányították az összecsapást, de a fordulást követően már a magyarok akarata érvényesült. Úgy fogalmaznak: mindenki lehengerlő támadójátékot várt a selejtezőben kilenc győzelmet aratott, veretlen Ausztriától, de David Alabáék elhasaltak az erős magyar válogatottal szemben.

    Le Parisien:
    "Az álmok elérhetőek, egy szombati, Izland elleni győzelem Marseille-ben továbbjutást érhet a magyaroknak."

    Le Figaro:
    "Az Eb első meglepetése"

    A napilap leszögezi, hogy előzőleg az osztrák válogatott volt a találkozó abszolút esélyese - sőt az Európa-bajnokság meglepetéscsapataként említették -, a magyarok viszont tökéletesen indították az Eb-t.

    Anglia:
    ------
    Daily Mail:

    "Magyarország őrületben, miután Szalai és Stieber góljával legyőzték a szomszédos Ausztriát."

    BBC:
    "Vajon húznak egy Leicestert?"

    A brit közszolgálati médium is meglepetésként értékeli a magyar sikert. Kiemelik, hogy az elején teljesen máshogy is alakulhatott volna a találkozó, és érdekes párhuzamot állítanak fel az angol Premier League-t nagy meglepetésre bajnok Leicester City-vel. "Egyre négyszázat fizet, ha Magyarország megnyeri az Eb-t. Vajon húznak egy Leicestert?". Hozzáteszik: a West Bromwich Albion korábbi játékosa, a 37 éves Gera Zoltán nagy befolyással volt a játékra, neki volt a legtöbb szerelése a mezőnyben.

    Eurosport.com:
    "Keveset vártak a magyaroktól, de tökéletesen játszottak és felborították a papírformát"
    Összefoglalójukban arról írnak, hogy Ausztria ismét a torna negatív meglepetése lehet, és hangsúlyozzák, hogy Alaba vagy Arnautovic helyett a kivételesen játszó Kleinheisler lett a meccs kulcsembere.

    Telegraph:
    "Szalai Ádám és Stieber Zoltán második félidei góljával Magyarország ledöbbentette a magasan rangsorolt osztrákokat."

    Guardian:
    "Szalai visszatért a gólszerzéshez. Most fordult meg a szerencséje annak az embernek, aki a sikeres pótselejtező után vagy 200 embert hívott meg pálinkára."

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a hulladékot a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió – tájékoztatta a Budapesti Közművek szerdán az MTI-t.
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló kéthetes ülésének utolsó napján.
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi képességének megerősítésével garantálható – hangsúlyozta Kutnyánszky Zsolt védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés.
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest között, miután 2023-ban az egy évvel korábbi kétszeresére nőttek az idegenforgalmi adatok a két ország között – jelentette be...
Változtak a gépjárműadó befizetésének feltételei 2024-től.
A nemzeti ünnepre készül az ország – írta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki a Facebookon osztotta meg a legfontosabbakat az idei március 15-i programsorozatról. A...
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között...
Idén egy hónapot nyernek a gépjármű üzembentartói, tulajdonosai: több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az adót, melyről az idén mindenki...

A címlapról

A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a...
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló...
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül...
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest...
Változtak a gépjárműadó befizetésének feltételei 2024-től.

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.