Babakocsi tisztító az új trend

Kétéves korukig a gyermekek a babakocsiban töltik idejük nagy részét, legyen szó evésről, alvásról vagy utazásról, éppen ezért fontos, hogy megfelelő és tiszta eszközökben legyenek a gyerekek. A babakellék azért is speciális terület, mert egy gyermek rövid ideig használ 1-1 eszközt, előfordul, hogy csak pár hónapot, vagy néhány alkalmat. Sőt, jellemzően 1 család minimum 2 babakocsit használ, de nem ritka, hogy 3 év alatt 5-6 új babakocsit is vásárolnak, mert nem találják az „igazit” – derül ki a Flora Miniwash belső felméréséből.

Sokan csak újban gondolkodnak: Magyarországon a családok csupán 37%-a vásárol használt baba kellékeket. Az átlagos nézet az, hogy ha valami használt, akkor az koszos, törött, ódivatú esetleg funkcionálisan nem jól működő. Az is jellemző, hogy miután a babakocsi már szükségtelenné vált, a szülők elajándékozzák azt egy ismerősnek, megpróbálnak túladni rajta nyomott áron, vagy évekig a padláson tárolják, miközben rohamosan romlik az állapota. A Flora MiniWash nem titkolt célja ezeken az attitűdökön változtatni, többek között szemléletformáló kampányokkal.

Ritka a menthetetlen babakocsi

Nyári Fruzsina babakocsi-szakértő szerint a babakocsi rendszeres karbantartása legalább olyan fontos, mint a gyerekszoba takarítása. A babakocsi tisztítóba kerülő babakellékek több mint 25%-a penészes vagy extrán szennyezett, amelyről sokan lemondanak, pedig létezik rá megoldás.
 „A használaton kívüli babakocsi mindössze néhány hónapon belül rettentő állapotba kerül. A legtöbbször hamar jelentkezik a penészesedés, a kerekeknél beszorul a homok és a haj, a különböző szennyeződések pedig károsítják a szöveteket. Otthon ezekkel a problémákkal már nem lehet mit kezdeni, ugyanakkor a legtöbb esetben menthetők a termékek” .
A budapesti babakocsi mosodában ipari gépekkel tisztítják meg a babaeszközöket, amikre otthoni környezetben nincs lehetőség. Ózongenerátorral, gőzzel fertőtlenítik a termékeket, majd speciális eszközökkel a legapróbb helyeket is megtisztítják, ezzel extrém módon meghosszabbítva az élettartamukat.
„Rendíthetetlen célunk, hogy a babakellékek hosszú távon szép állapotúak és jól működőek legyenek, és a családok jó szívvel adják tovább egymás között, több generációt is kiszolgálva. Tudjuk, hogy a családoknak ehhez szemléletváltásra van szükség, de a folyamat elindult és ezért nagyon bizakodóak vagyunk” – tette hozzá Nyári Fruzsina, akik 2020 indulásuk óta már közel 2000 babakocsit tisztítottak meg.

Nemcsak a higiéniáról szól

Itthon a legtöbb szülő még mindig új babakocsiban gondolkozik, amikor gyermek érkezik, pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy az eredeti ár akár harmadáért is hozzá tudnának jutni ugyanolyan minőségű, tisztított termékekhez, amit később értékesíteni is tudnak.
Szerencsére sokan elkötelezettek a környezeti terhelés csökkentése mellett is. A Flora MiniWash például nemcsak babakellékek tisztításával foglalkozik; varrodai szolgáltatásuk segítségével a ruhákon kívül bármilyen szakadt babaeszközt helyre tudnak hozni. Babakocsi bérlő szolgáltatásuk pedig adott élethelyzetben gazdaságosabb és nem utolsósorban környezetkímélőbb megoldást kínál a családoknak.
A cég adománykampányt is futtat, amellyel a rászorultabb családoknak igyekszik segíteni: folyamatosan gyűjti a használt, de jó állapotú üléseket és babakocsikat, amiket begyűjtés és tisztítást követően a Máltai Szeretetszolgálattal és egyéb alapítványokkal együttműködésben ajándékoznak el az ország legkülönbözőbb pontjain.

Tippek a sokáig ép babakocsiért:

Legalább havonta egyszer porszívózzuk át a babakocsit
- Ha beleborul valamilyen étel, azonnal töröljük ki és ne hagyjuk rászáradni a felületre
- A gyártói utasítás szerint a csavarokat időközönként húzzuk meg
- A kerekeket bizonyos időközönként szereljük le, hogy a szennyeződéseket eltávolítsuk belőle
- Érdemes rendszeresen, biológiailag lebomló ápolószerekkel áttörölni a műanyag- és fémelemeket
- A babakocsi tisztítóba járást is érdemes évente 2-4 alkalommal elvégezni, ahol  professzionális körülmények között teljeskörű ápoláson esik át a babakellék

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési rendje, valamint a BKK járatainak menetrendje is módosul.
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a hulladékot a fővárosban az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió – tájékoztatta a Budapesti Közművek szerdán az MTI-t.
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló kéthetes ülésének utolsó napján.
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi képességének megerősítésével garantálható – hangsúlyozta Kutnyánszky Zsolt védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés.
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest között, miután 2023-ban az egy évvel korábbi kétszeresére nőttek az idegenforgalmi adatok a két ország között – jelentette be...
Változtak a gépjárműadó befizetésének feltételei 2024-től.
A nemzeti ünnepre készül az ország – írta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki a Facebookon osztotta meg a legfontosabbakat az idei március 15-i programsorozatról. A...
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között...

A címlapról

Húsvétkor változik a MÁV–Volán-csoport járatainak közlekedési...
A húsvéti ünnepek alatt is a megszokott rendben szállítja el a...
A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlés hétfőn záruló...
Magyarország békéje és biztonsága csak az ország védelmi...
Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül...
Ősszel az AirAsia közvetlen légijáratot indít Bangkok és Budapest...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.